Росія вдарила ракетами по Дніпру й області: що відбувається там зараз (онлайн)

Аеропорт Дніпра повністю зруйнований, як і його інфраструктура.

22:05 Незважаючи на шквал негативу, є сьогодні й добрі новини. Раніше ми писали, що у небі над Дніпропетровщиною було збито ворожого безпілотника. Як нам вдалося дізнатися, не лише він. Також сьогодні ЗСУ знищили ворожий літак. Цю інформацію підтвердили у Повітряному командуванні "Схід"

Незважаючи на шквал негативу, є сьогодні й добрі новини. Раніше ми писали, що у небі над Дніпропетровщиною було збито ворожого безпілотника. Як нам вдалося дізнатися, не лише він. Також сьогодні ЗСУ знищили ворожий літак. Цю інформацію підтвердили у Повітряному командуванні "Схід"

21:02 У ДНІПРІ ПОЧАЛАСЯ КОМЕНДАНТСЬКА ГОДИНА‼️‼️ ⚡️С 21:00 до 6:00 не виходимо на вулиці!

20:54 Микола Лукашук щодо ситуації в області: 20:50.

Сорок шостий день повномасштабного російського вторгнення.

Сьогодні Дніпропетровщина пережила найважчий день за ці 46 діб. Понад десять ракет, одну з яких було збито, знищено ворожого безпілотника, кілька зруйнованих об'єктів, одного загиблого, постраждалих рятувальників, серед яких – прес-офіцер головного управління ДСНС у Дніпропетровській області Євгена Дудка.

20:30 Представители фанатского движения "Днепра" в рядах ТрО "Азов", на защите своего государства.

20:28 Дніпро приймає собак з усієї країни, тому зараз потрібна корм.

20:18 У Дніпрі на вул. Робітники поліцейські затримали двох чоловіків, які намагалися зробити "перекидання" наркотиків на СІЗО. "Лохтарі" пояснили, що збиралися перекинути велику партію наркотиків через стіну виправного закладу, де по той бік стіни їх забрали б ув'язнені. Чоловіків затримали у порядку ст. 208 КПК України.

18:58 Молимося всім Дніпром.

18:52 Поліція Дніпропетровської області розшукує.

18:42 Для родичів які шукають загиблих під час війни родичів, національна поліція відкрила "гарячу лінію". Номер гарячої лінії – 0 894 201 867. Лінія працює цілодобово. Поліціянти просять використовувати зазначену лінію лише за призначенням. З приводу інших питань звертатися за регіональними номерами поліції.

18:27 Наслідки обстрілу окупантами аеропорту Дніпра. Деталі від ДСНС України.

18:23 При атаці орків на аеропорт у Дніпрі постраждали шестеро рятувальників "У нас шестеро поранених рятувальників. Вони у лікарнях. Одна дівчина важка, її зараз оперують", - повідомив Валентин Резніченко, голова Дніпропетровської ОВА.

18:18 Кривий Ріг потрапив на сторінку французької газети Le Monde В інставерсії французької щоденної вечірньої газети Le Monde було опубліковано кілька знімків Кривого Рогу. Автор фотографій Рафаель Ягобзаде відобразив життя міста на початку квітня 2022 року. У тексті до фото йдеться про ключові моменти, які хотіли наголосити на редакторах видання.

17:40 Арестович прокоментував плани Росії прорватися у Дніпро та Запоріжжя "Усі "наполеонівські плани", що вони там "всіх оточать і підуть на Дніпро та Запоріжжя", можна викидати у кошик. Такого нічого не буде, вони просто не мають сил", – поділився Радник глави Офісу президента. Але, за його словами, частина сил армія Росії може кинути на зону ООС, щоб спробувати осадити хоча б Краматорськ і Слов'янськ.

17:35 Форвард Дніпра-1 Артем Довбик не стримав сліз, згадуючи про Бучу Український нападник емоційно відреагував на звірячі злочини окупантів та висловив слова подяки ЗСУ. 💬 "Все розривається всередині. Дивишся на те, що було в Бучі, і сльози ллються. Ти нічого не можеш вдіяти з цим, від тебе нічого не залежить", - сказав він. Молодий футболіст відмовився від російської мови та давав інтерв'ю українською мовою.

17:20 Валентин Резніченко повідомляє: Дніпропетровщина 10 квітня 17:15 Як і обіцяв,  уточнюю по останнім "прильотам". У нас шестеро поранених рятувальників. Вони у лікарнях. Одна дівчина важка, її зараз оперують. Підрозділ рятувальників потрапив під ворожий ракетний обстріл, коли розбирав завали на місці ранкової атаки. Але ракетні удари, на жаль, не єдина загроза. Сьогодні у Синельниківському районі підірвався чоловік, який взяв у руки касетний боєприпас. Це вже четверта смерть в області через такі боєприпаси. Я уже просив і ще раз прошу. Будь ласка, не беріть у руки підозрілі знахідки, не несіть їх додому. Це небезпечно. Покличте фахівців, і вони допоможуть. Рашисти вже кілька разів обстрілювали касетними снарядами наші села на кордоні з Донеччиною та Херсонщиною. Ця гидота підступна. Її особливість у тому, що боєприпаси, розкидані по великій території, ще якийсь час після обстрілу лишаються небезпечними. Потрібен час, щоб їх знешкодити.

16:44 Мер Дніпра Борис Філатов повідомив, що поліція затримала двох людей, які розмалювали пам'ятник Олександру Пушкіну буквою "z" "Патрульна поліція затримала двох людей. Ці люди - перезбуджені громадяни, які вважають, що Пушкін - символ російської агресії. Їх передали до СБУ, де з ними провели профілактичну бесіду та відпустили", - розповів Філатов.

16:00 Подробиці атаки від голови Дніпропетровської облради Миколи Лукашука. Три прильоти - на територію аеропорту в Дніпрі. Серед постраждалих - п'ятеро співробітників ДСНС.

Крім того, у Новопавлівці один цивільний загинув – взяв у руки касетний боєприпас.

15:40 Голова Дніпропетровської ОВА повідомив, що Росія знову повторно атакувала аеропорт у Дніпрі. Він повністю зруйнований, як і його інфраструктура. Дані про руйнування і кількість жертв уточнюються.

Також ккупанти влучили в один з інфраструктурних об'єктів у Звонецькому: "там зараз працюють рятувальники. Дані про руйнування і кількість жертв уточнюємо".

09:30 Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук повідомив, що вночі по Дніпру було 7 "прильотів" в результаті ворожих обстрілів. "7 прильотів до Дніпра вночі. Повністю зруйновано один об'єкт інфраструктури, співробітники ДСНС ліквідували пожежу. Одна людина постраждала", - зазначив він.

У Павлограді в результаті ворожих ракетних обстрілів повністю зруйнований об'єкт інфраструктури.

У Солонянській громаді в Дніпровському районі збили ракету. Уламки впали на дах будівлі фермерського господарства. Постраждалих немає.

09:10 Вночі окупанти знищили інфраструктурний і промисловий об'єкт на Дніпропетровщині, є один потерпілий. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.

Крім того, в Павлоградському районі ракета влучила в промисловий об'єкт, зруйнувала приміщення і викликала загоряння, люди не постраждали. У Дніпровському районі згоріла будівля фермерського господарства, постраждалих немає.

Разом з тим вночі над Дніпропетровщиною наші військові збили два ворожі безпілотники.