Експерт розповів, чи є у ЗСУ комплекс "Грім" (відео)

Давид Шарп зазначив, що через півтора року або навіть менше від початку війни "Грому" по ідеї бути не повинно.

Військовий оглядач Давид Шарп розповів, чим лякає росіян українська зброя "Грім" і яка ймовірність її наявності у ЗСУ.

"З ракетою "Грім" цікава історія. У відкритих джерелах чимало написано про те, як її розробляли до війни, на якому етапі вона зупинилася. Розробка ефективно працюючої, яка має оперативний статус, балістичної, тим більш високоточної ракети - це справа довгого часу", - сказав він у новому випуску програми "Аргумент".

Шарп зазначив, що через півтора року або навіть менше від початку війни "Грому" по ідеї бути не повинно.

"Але півтора року - це теж чимало. З моменту початку війни, ну може бути не відразу, але через лічені тижні, коли відігнали від Києва, можна було задуматися про дії більш довгострокові. Я маю на увазі українську владу, що в цю програму стали вкладати дуже багато. Тобто те, що недофінансували і недовиділили за минулі роки з перехлестом почало виділятися і фінансуватися. Минуло рік з невеликим і, можливо, були досягнуті серйозні результати, але тут можна тільки здогадуватися", - вважає він.

Експерт стверджує, що це дуже важке завдання.

"Тут стоїть питання за великим рахунком не про те, що буде один-інший дослідний екземпляр, яким можна полякати росіян. За ідеєю логіка говорить, що цього ще не повинно бути. Однак я б не виключав, так як більше року пройшло з моменту передбачуваного мною потужного фінансування та інших конструкторських робіт. І, ймовірно, щось таке вже є, ймовірність цього я б не обнуляв", - додав Шарп.

Комплекс "Грім" - що відомо

У травні Російські окупанти показали в мережі воронку від нібито збитих 6 травня 2023 року українських балістичних ракет "Грім". Гауляйтер Аксьонов заявив про збиття однієї балістичної ракети "Грім-2", а його "радник" відзвітував про дві "українські ракети". Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко стверджує, що ця воронка була залишена точно не від ОТРК "Грім-2".

Вас також можуть зацікавити новини: