Аксьонов завив про ракетну атаку нібито ЗСУ / Фото: росЗМІ

Російські окупанти показали в мережі воронку від нібито збитих 6 травня 2023 року українських балістичних ракет "Грім-2". Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко стверджує, що ця воронка була залишена точно не від ОТРК "Грім-2".

"Тут або російський "Стриж" впав, або ховрахи. Навіть більше схоже на роботу ховрахів, ніж на падіння "Стрижа", - написав Коваленко.

При цьому експерт зазначив іншу цікаву деталь, наприклад, що росіяни неодноразово звітували про знищення виробництва таких ракет: "30 вересня 2022-го окупанти заявили, що "високоточним" ударом ВКС РФ у Дніпрі були "знищені" цехи зі збирання ракет до ОТРК "Грім-2". 30 березня 2023-го російські пропагандисти вперше повідомили про збиття якоїсь ракети "Грім-2". 8 квітня і 9 квітня таке повідомлення повторилося. І ось знову". 

Відео дня

"Тобто, я не зовсім зрозумів. Вони знищили виробничу лінію ракет до ОТРК "Грім-2", а тепер регулярно звітують про те, що збивають ці ракети над Кримом?" - поцікавився Коваленко.

"Грім" - оперативно-тактичний ракетний комплекс, розроблений українським конструкторським бюро "Південне" у Дніпрі. Дальність дії "Грому" становить від 50 до 500 кілометрів, в залежності від типу ракети.

Крим атакували балістичні ракети - що відомо

У Криму вдень 6 травня 2023 року пролунали потужні вибухи. На опублікованих фото була помітна робота російської ППО і сліди випущеної ракети в небі, а також дим, що піднімається десь у лісовій ділянці. 

Проте спочатку окупаційна влада стверджувала, що робота ППО пов'язана з нібито навчаннями російських загарбників, а не з виявленням цілей в небі.

Пізніше Аксьонов заявив про збиття однієї балістичної ракети "Грім-2", а його "радник" відзвітував про дві "українські ракети". 

Останнім часом в окупованому Криму і на півдні самої Росії почастішали випадки невідомої "бавовни".  Наприклад, цього тижня два рази поспіль було атаковано Ільський НПЗ у Краснодарському краї і ще один - у Тамані. Нафтобази постачали пальне, в тому числі, Чорноморському флоту.

Вас також можуть зацікавити новини: