Харків під ударом: є "прильоти" та постраждалі

оновлено

Оголошено повітряну тривогу.

Ввечері у вівторок, 30 січня, російські загарбники атакували Харків безпілотними літальними апаратами. Про це повідомило Командування Повітряних сил Збройних сил України.

Інформація оновлюється...

О 22:39 Повітряні сили написали, що в районі міста фіксують ударні дрони типу "Shahed", людей закликали перебувати в укриттях. Голова Харківської обласної державної адміністрації Олег Синєгубов повідомив, що у Харкові лунають вибухи.

Згодом харківський міський голова Ігор Терехов повідомив, що російський "шахед" вдарив по району житлової забудови. "Є пожежа на місті потрапляння. Інформація щодо постраждалих та руйнувань уточнюється", - додав він.

Синєгубов зазначає, що у Харкові фіксують влучання, армія РФ спрямувала на область щонайменше шість безпілотників. "Є пошкодження цивільної інфраструктури. На цю хвилину інформація про постраждалих перевіряється. Екстрені служби виїхали на місця влучань. Важливо: перебувайте в укриттях до відбою тривоги!" - додав він.

О 23:24 голова ОВА зазначив, що є влучання у приватний житловий будинок в Салтівському районі Харкова та пошкодження в Слобідському районі. Рятувальники ліквідовують пожежу в магазині. 

Згодом він додав, що внаслідок атаки троє цивільних отримали легкі забої та гостру реакцію на стрес. Медики надали їм допомогу на місці.

Атака дронів по Україні: що відомо

Ввечері Повітряні сили повідомили про ударні БПЛА типу "Shahed" з півдня в напрямку Дніпропетровщини, вони рухалися північно-західним курсом.

Згодом безпілотники фіксували у напрямку Дніпра, в районі Павлограда та на межі Дніпропетровської та Запорізької областей південно-західним напрямком.

О 19:41 оголосили про відбій загрози ударних дронів в Дніпропетровській та Запорізькій областях, про наслідки атаки не повідомлялося.

Вас також можуть зацікавити новини: