Ситуація в Києві та області 7 квітня: хроніка війни за сьогодні

УНІАН веде онлайн-трансляцію подій у Києві на тлі повномасштабного російського вторгнення в Україну.

Почалася нова доба героїчного протистояння українського народу російським окупантам. Що відбувається в Києві та області 7 квітня, дізнавайтеся на нашому сайті.

УНІАН веде онлайн-трансляцію того, що відбувається в Києві та області сьогодні.

15:26 У Бучі почали проводити ексгумацію тіл із братської могили біля церкви Андрія Первозванного та всіх святих. Ця процедура необхідна для того, щоб встановити особи загиблих та обставини їхньої смерті.

15:17 Київський міський центр крові не працюватиме на прийом донорів 9 та 10 квітня Під час перерви у прийомі співробітники обстежуватимуть та перероблятимуть вже зібрану кров. із 24 лютого до 7 квітня Центр крові прийняв понад 4 тисячі донорів, що дало змогу заготовити понад 1800 літрів еритроцитарної маси.

15:07 Ось так Гостомель виглядає після визволення від окупантів 😢 Колись мирне охайне містечко перетворилося на одне суцільне згарище, а у дворах постійно зустрічаються саморобні хрести та могили мирних жителів.

21:52  Вражаюче фото з'явилося у мережі. Частину багатоповерхівки знищено внаслідок ворожих обстрілів, але яким дивом уціліла кухонна поличка на стіні та тарілки на ній.

21:30 За інформацією Генерального штабу Збройних Сил України, у 2022 році не проводитиметься весняний призов на строкову військову службу до Збройних Сил та інших військових формувань.

21:00 У Бородянці на Київщині тільки під завалами двох будинків знайшли 26 тіл.

19:36 Наслідки окупації Київської області військами РФ (відео).

19:22 Глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн заявила, що відправиться до Київа 8 квітня.

19:05 90% Ірпеня обстежили на вибухонебезпечні предмети. Тих, хто побачить підозрілі предмети в Ірпені, мер просить повідомляти про них за номером: 0937007872.

18:13 У Бучі Київської області відновлено мобільний зв'язок через підключення базових станцій до системи супутникового інтернету Starlink.

18:03 Біля Бородянки Київської області знайшли розбитий російський СУ-34.

17:30 Інформація щодо відновлення електропостачання на Київщині. Зараз електромонтери продовжують виконувати відновлювальні роботи. За сьогодні вони планують відновити електропостачання ще в 11-ти населених пунктах Броварського, Бучанського та Вишгородського районів.

17:09 Будинок всесвітньовідомого авіаконструктора Сікорського в Києві на вул. Ярославів Вал продовжує руйнуватися.

17:02 Після перегрупування військ Росія спробує здійснити повторний наступ на Київ — про це заявив бригадний генерал ЗСУ Олександр Грузевич.

Він запевнив, що українське військове керівництво усвідомлює плани ворога та здійснює заходи з оборони Києва та області.

16:00 Почався ремонт траси Київ-Чоп, яку окупанти пошкодили ракетними ударами, - повідомив заступник голови ВП Кирило Тимошенко.

15:08 У Бучі виявили три місця масових поховань, повідомив міський голова Федорук. За його словами, на вечір 6 квітня знайшли тіла 320 загиблих людей, більшість із них — із кульовими пораненнями.

13:58 Розбір завалів у Бородянці.

13:37 В "Укравтодорі" обіцяють, що завершать тимчасову переправу через річку Ірпінь на Київщині вже наступного тижня - роботи вже тривають повним ходом.

13:30 Президент України Володимир Зеленський продовжує працювати у Києві. З 24 лютого він постійно працює з дипломатами, військовими та економістами При цьому велику дипломатичну роботу робить і сам Зеленський – це переговори з міжнародними лідерами, зустрічі з іноземними партнерами у Києві, виступи та інтерв'ю. Водночас навколо нього сформувалися три блоки – військовий, економічний та дипломатичний. Хто увійшов до найближчого кола президента на час війни та які функції виконують – читайте тут 

12:39 Активісти створити застосунок Petsi для загублених та знайдених тварин

У ньому знаходиться фільтрована інформація і фото тварин, яких загубили і кого вже знайшли. Також, якщо ви просто на вулиці бачите загублену тварину, то через додаток можна закинути фото, і таким чином допомогти тим, хто шукає свою згубу.  Додаток доступний в Play Market та AppStore.

12:36 Der Spiegel: німецька розвідка перехопила радіоповідомлення російських військ, в яких обговорювалися вбивства мирних жителів у Бучі Розвідка ФРН вважає, що вбивства цивільних могли бути частиною "чіткої стратегії" щодо залякування мирного населення та придушення опору. Вони могли брати участь російські найманці з ПВК "Вагнер". З перехоплених переговорів випливає, що вбивства могли відбуватися і в інших окупованих російськими військами населених пунктах, зокрема, на околицях Маріуполя, пише Der Spiegel.

12:33 Генерал росії Віталій Школенко, який віддавав накази про обстріл Бучі та Ірпеня, виявився українцем, — СБУ Чернігівщини Про це розповів староста Текучі, оскільки він його родич.

11:47 До Києва прибули перші 7 із 12 реанімобілів, подарованих українською столицею мерією міста-побратима Мюнхена. Ще 5 спецавто буде доставлено наступного тижня, - Кличко Також Мюнхен у березні надав Києву 15 залізничних вагонів гуманітарної допомоги. І медикаменти та медобладнання. І приймає українських біженців.

11:34 Легенда київського Динамо та володар Золотого м'яча 1986 року Ігор Бєланов став на захист України від російських загарбників. Як стало відомо, 61-річний екс-футболіст вступив до лав територіальної оборони.

11:23 304 маршрут "Софіївська Борщагівка - Київ" ходить з інтервалом 1 година з 7-00 до 19-00 903 маршрут "Петропавлівська Борщагівка - Київ" ходить кожні 30 хв з 7-00 до 19-00

11:00 У Києві відновлює роботу прокату самокатів Bolt. Самокат можна взяти в оренду поки що тільки в центрі. Також роботу відновив сервіс з прокату велосипедів Bikenow у Києві.

10:57 Ірпінський стадіон "Чемпіон" зазнав сильних руйнувань

"Сьогодні я не міг відійти від шоку після того, як побачив наш стадіон. Це просто жах. На полі я нарахував щонайменше дванадцять "прильотів" і ще десь шість - у трибуни і підтрибунні приміщення. От чим цим виродкам заважав стадіон? Це була наша гордість, тут займалися спортом стільки дітей... Просто сльози на очах... ", - розповів журналістам ITV начальник Управління освіти і науки ІМР Олег Білорус.

10:15 

10:08 На Київщині ловлять мародерів. Наразі відбувається посилена перевірка всіх автомобілів, які виїжджають із населених пунктів, у яких велися запеклі бої.

9:33 У Києві приватні перевізники відновили роботу на 11 маршрутах Відновили роботу маршрути №183, 401, 407, 433, 499, 509, 511, 526, 530, 550 та 598. За необхідності кількість рухомого складу буде збільшуватися як на таких маршрутах, так і на загальноміських маршрутах великої протяжності.

9:27 Італія планує повернути посольство до Києва найближчим часом, - глава МЗС Луїджі ді Майо. Туреччина та Литва вже повернули своїх послів до Києва.

9:12 "Бородянка - це гірше, ніж Буча. Це - справжня жесть, яку ми просто не усвідомили. Намагався знайти хоч один уцілілий будинок. Не зміг. Їх немає. А всюди були люди. Тому що такої евакуації з Бородянки не було. Страшна трагедія... - написав журналіст Роман Бочкала.

9:06 Метрополітен працює в режимі перевезень 07.04

Поїзди курсуватимуть:

🔴Червона лінія: від станції "Шулявська" до станції "Театральна".

🔵Синя лінія: від станції "Героїв Дніпра" до станції "Теремки".

🟢Зелена лінія: від станції "Сирець" до станції "Видубичі", а також від станції "Видубичі" до станції "Червоний хутір".

🔁Пересадочні вузли "Площа Льва Толстого" та "Палац спорту", а також "Золоті ворота" та "Театральна" - працюють.

🛑"Майдан Незалежності" та "Кловську" поїзди проїжджають без зупинки!

▫️Середній інтервал руху поїздів на лініях – 1 година.  Графік роботи може оперативно змінюватися за необхідності. 

❗️Метрополітен для перевезень пасажирів працюватиме з 07:30 до 19:00.

06:00 У населених пунктах Броварського, Вишгородського та Бучанського районів закінчилася майже 5-денна комендантська година, яка розпочалася ввечері 2 квітня.

Почалася комендантська година на території Гостомельської сільради. Він триватиме до 6:00 14 квітня.

05:43 Стало відомо, що українці можуть повідомити про звірства окупантів на Київщині у чатботі єВорог. У додатку розмістили розділ "вбивці в Бучі, Ірпені, Гостомелі".

05:09 Арсен Аваков повідомив, що в Київській області російські снайпери "тренувалися" на мирних українцях. У Гостомелі знайшли тіла 11 осіб.

02:33 Київщина і сама столиця - "відбій" тривоги.

02:16 У столиці та області знову оголосили повітряну тривогу. 

00:20 у Києві та області дали "відбій" тривозі.

00:08 Тривогу оголосили у всій Київській області.

00:02 У Києві оголосили повітряну тривогу. Всіх жителів столиці просять перейти в укриття!

Нагадаємо, жителі Києва почали поступово повертатися в свої будинки після новин про звільнення передмість столиці від російських окупантів.

Війна в Україні 2022

Росія почала повномасштабне вторгнення в Україну вранці 24 лютого. Спочатку окупанти атакували критично важливі об'єкти, потім почали бомбити інфраструктуру мирних міст - Києва, Харкова, Одеси, Херсона, Чернігова та Маріуполя.

За це низка країн Заходу ввела  проти Російської Федерації нові санкції, багато компаній пішли з ринку РФ.

Вас також можуть зацікавити новини: