На залізничному вокзалі у Дніпрі облаштовано пункт обігріву для переселенців – ОВДА

Наряди правоохоронців працюють вдень і вночі, зазначив заступник керівника Нацполіції у Дніпропетровській області.

Для переселенців на залізничному вокзалі міста Дніпро облаштували пункт обігріву, де можна комфортно дочекатися потяга. Про це повідомила пресслужба Дніпропетровської обласної адміністрації.

Правоохоронні органи повністю контролюють ситуацію у місті, заявив заступник керівника Нацполіції у Дніпропетровській області Володимир Богоніс.

"Наряди поліції працюють вдень і вночі. Мешканці сумлінно дотримуються комендантської години. Цим дуже полегшують нам роботу. На вокзалі немає черг. Більшість людей, які бажали евакуюватися – виїхали", – сказав він.

В обладміністрації додали, що за добу в області в середньому виявляють одного-двох мародерів. Їх затримують та притягують до відповідальності. Паралельно спеціальна група з дронами виявляє диверсійні мітки.

Загалом по усьому місту розгорнули десятки опорних пунктів, пояснили в ОВДА. Там формують армійські аптечки, плетуть маскувальні сітки, збирають теплі речі. Відкривають також додаткові склади для гуманітарних вантажів, а сотні водіїв на своїх автівках розвозять допомогу.

Головний волонтерський штаб Дніпра спочатку займав два поверхи, нині вже чотири. Там цілодобово працюють сотні людей.

"Наша робота злагоджена, логістично вибудувана. Кожен відповідає за свій напрямок. Координатори мають помічників-волонтерів. Дуже бізнес міста допомагає. Фінансово й продукцією. З-за кордону підтримка надходить. Мешканці також небайдужі. Приносять все, що можуть. Від води й вологих серветок до ліків", – розповіла координаторка штабу Юлія Дмитрова.