Росія хоче переговори. Якою має бути відповідь окупанту

Вранці 27 лютого, на четвертий день війни, Головнокомандувач ЗС України Валерій Залужний повідомив, що Збройні Сили України збили крилату ракету, випущену по Києву з території Республіки Білорусь.

Тієї самої республіки Білорусь, в якій Росія в ультимативній формі вимагає почати переговори з українською владою.

При цьому Росія відверто бреше про хід подій навколо переговорного процесу.

Представники РФ ще 26 лютого почали заявляти, що Україна відмовилася від переговорів з РФ про припинення вогню. Ця інформація - відверта брехня і перекручування фактів: Україна завжди виступала за дипломатію і була прихильна мирному врегулюванню до останнього. Саме президент України Володимир Зеленський послідовно запитував переговори з РФ - щоб її лідер зупинив свою агресію проти нас.

Але в РФ спочатку відмовлялися від будь-яких переговорів, а потім запропонували завідомо неприйнятні умови: Білорусь як локацію для переговорів, вимога від України відмовитися від перспективи членства в НАТО і визнати анексію Криму законною.

Таким чином, цілком очевидно, що ніякої комунікації Росія не хотіла спочатку: переговори не можуть проходити на території, яка залучена в бойові дії, а Білорусь абсолютно очевидно є такою територією, і білоруська сторона, як сторона конфлікту, абсолютно точно не може гарантувати безпеку української делегації.

Україна послідовно пропонувала варіанти місця зустрічі: Польща (Варшава), Ізраїль (про що говорив посол України в Ізраїлі), з пропозицією організації переговорів до Володимира Зеленського зверталися президенти Азербайджану і Туреччини. Але всі ці пропозиції не розглядаються Російською Федерацією, яка вранці 27 лютого заявила, що делегація Росії вже прибула в Гомель і чекатиме появи там української делегації до 15:00 за Мінськом.

Весь світ має зафіксувати для себе: Україна виступає за мирні переговори, тому що в цілому Україні ніколи ні на секунду не потрібна була війна

Ми завжди вели миролюбну політику і не проявляли агресії до жодної з існуючих сьогодні держав. Війну проти України почала Російська Федерація, яка, будучи загнаною в кут, шантажує Україну подальшою агресією - тільки б ми виконали її ультиматуми.

До 15:00 за Мінськом ми можемо побачити будь-які провокації проти України: наскільки завгодно жорстокі дії армії Російської Федерації, спрямовані проти мирного населення, проти жінок і дітей;

дії проти об'єктів критичної інфраструктури, руйнування яких може загрожувати не тільки Україні, а й усій Європі.

Але Україна не здасться. Україна боротиметься за свою землю. І ми обов'язково захистимо наше.

Ми віримо в нашу армію, віримо в наших силовиків, в територіальну оборону, в небайдужих цивільних людей, які роблять переміщення російських військ по нашій території максимально болючим.

Але їм потрібна наша допомога, і потрібна зараз.

Допомогти нашим захисникам можна через фонд "Повернись живим". Ми продовжуємо свою роботу на межі наших сил і просимо вашої підтримки.

Підтримати наших військових засобами - https://savelife.in.ua/donate/

Якщо у вас є можливість закупити необхідне нашим захисникам спорядження за межами України, зв'яжіться з Фондом за телефоном +38 (068) 500-88-00.

Слава Україні! Слава нашим захисникам! Переможемо!