У Раді прогнозують нову атаку Росії цього літа

Рахманін розповів про плани окупантів.

Якщо військам Росії вдасться зберегти сили після наступу на Донбасі, вони можуть піти на нову фазу бойових дій вже в червні-липні. 

Про це заявив народний депутат, представник комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Сергій Рахманін в ефірі "Радіо НВ".

За його словами, окупанти будуть продовжувати завдавати ударів по об'єктах критичної інфраструктури.

"Вони будуть пробивати те, що дозволяє жити державі і що дозволяє функціонувати ЗСУ... Вони починають обчислювати, де саме, по яких залізничних коліях буде рухатися ця техніка й озброєння, де вона можливо буде зберігатися і будуть намагатися вибивати", - говорить Рахманін.

Він також прогнозує, що росіяни намагатимуться вийти на адмінкордони Донецької та Луганської областей протягом травня. "Сподіваюся, що ЗСУ їм цього не дадуть зробити", - додав він.

"Після цього вони планують активізуватися на півдні - вийти на кордон Херсонської області, проголосити так звану "ХНР". У них це поки не дуже виходить, тому що місцеве населення ставиться до цієї ідеї більш агресивно і менш лояльно, ніж вони сподівалися", - розповів Рахманін.

Також він нагадав про плани окупантів рухатися в бік Запоріжжя, Одеси і Миколаєва з метою "пробити коридор в Придністров'я".

Зазначимо, раніше в РФ заявили про нові плани - російські військові прагнуть встановити повний контроль над Донбасом і півднем України для забезпечення сухопутного коридору в анексований Крим, отримання виходу до Придністров'я, а також "впливу на життєво важливі об'єкти української економіки".​

В офісі президента України у відповідь заявили про готовність до будь-яких сценаріїв війни.