У Зеленського пояснили, як Росія створила нову людиноненависницьку ідеологію

Рашизм відрізняється від нацизму усвідомленою масовою згодою нації на максимально варварські вбивства та руйнування, зазначив радник керівника Офісу президента.

Радник керівника Офісу президента Володимира Зеленського Михайло Подоляк заявив, що РФ офіційно стала автором нової реакційної та людиноненависницької ідеології - рашизму.

Відповідний коментар оприлюднено в Telegram-каналі Подоляка.

На його думку, РФ настільки "впевнена" у своїй правоті, що всередині країни і на тимчасово окупованих територіях здійснює такі дії.

"Перше: люто, істерично, за допомогою натовпів поліцейських затримує учасників навіть одиночних пікетів, на яких люди тримають в руках або порожні плакати, або з написом: "Ні війні". Друге: використовує сльозогінний газ, бронетранспортери, автоматичну стрілянину зі стрілецької зброї в центрі міст півдня України, щоб захиститися від масових проукраїнських мітингів протесту", - нагадав Подоляк.

Крім того, влада відключила росіян від будь-яких альтернативних джерел комунікації, в тому числі соціальних мереж, а зараз спішно намагається відключити зв'язок та інтернет на півдні України, щоб скрізь спробувати поставити "товсту і крикливу z-пропаганду".

За словами радника глави ОП, по всій території Росії панічно перефарбовують всі об'єкти з жовто-блакитними кольорами.

"Правильно, ні жовтий, ні блакитний не підходять", - додав він.

Також Подоляк повідомив, що на тимчасово окупованих рашистами територіях ключовою ідеєю стало відновлення пам'ятників радянському лідеру Володимиру Леніну.

"Виявилося, що цей раритет і є єдиним z-символом нового "русського міра". Ну, крім обов'язкової "крадіжки унітазу". До речі, російський воїн з унітазом - пам'ятники нової Росії", - додав він.

Радник керівника Офісу президента підкреслив, що всі світові зірки підтримали Україну, а на боці РФ немає нікого.

"РФ тепер офіційно є автором нової реакційної і людиноненависницької ідеології - рашизму. За всієї схожості з нацизмом - геноцид за ознакою іншого громадянства, фільтраційні табори, масові умисні вбивства мирних громадян, виправдання вбивств і захоплення чужої території власною "обраністю" - рашизм відрізняється усвідомленою масовою згодою нації (російського суспільства) на максимально варварські вбивства і руйнування", - зазначив Подоляк.

Він упевнений, що РФ добровільно і в короткі терміни ізолювала себе від світу та вбила всі свої пропагандистські "фішки десятиліття" про російську культуру, "русський світ", "русську весну", день перемоги, російський спорт, російську пропаганду та інше.

"Все це мертве відтепер", - вважає радник глави ОП.

Нагадаємо, російські війська рано вранці 24 лютого вдерлися в Україну. Окупанти скидали бомби на військові об'єкти, а потім атакували і мирні міста, зокрема, Київ, Харків, Чернігів, Житомир, Одесу, Львів, Миколаїв та Маріуполь.

За офіційними даними, лише в одному Маріуполі загинули понад 20 тисяч осіб.

Вас також можуть зацікавити новини: