У РНБО заявили, що режим тиші на Донбасі зберігається вже понад два тижні

За словами Данілова, поодинокі випадки його порушення не мають системного характеру.

Секретар Ради національної безпеки та оборони (РНБО) Олексій Данілов заявив, що режим припинення вогню на Донбасі дотримується, два тижні без пострілів з важкого озброєння і бойових втрат.

Читайте такожШтаб ООС рапортує про 15 діб без втрат на Донбасі: провокації від бойовиків не припиняються

Про це повідомляє прес-служба РНБО у Facebook. «За даними Головного ситуаційного центру при Раді національної безпеки і оборони України, режим припинення вогню на Донбасі з опівночі 27 липня 2020 року виконується, а поодинокі випадки його порушення не мають системного характеру», - сказав Данілов.

За його словами, на відміну від багатьох раніше оголошених припинень вогню, які налічували декілька днів, сьогодні триває вже п’ятнадцятий день перемир'я без пострілів з важкого озброєння і бойових втрат.

Секретар РНБО зазначив, що сподівання з приводу того, що досягнуті Тристоронньою контактною групою домовленості й надалі будуть виконуватися, підкріплюються щоденними даними, опрацьованими програмно-апаратним комплексом СОТА, що дозволяє проводити комплексний аналіз для підготовки та прийняття рішень у сфері національної безпеки і оборони.

Як повідомляв УНІАН, з опівночі 27 липня на лінії розмежування в районі проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі діє режим повного і всеосяжного припинення вогню. Домовленість про перемир'я була досягнута учасниками Тристоронньої контактної групи (Україна, Росія, ОБСЄ) щодо врегулювання ситуації на Донбасі 22 липня.