Українські військові готові застосувати Javelin на Донбасі - командувач ООС (відео)

Командувач підтвердив, що українські військові укомплектовані таким видом озброєння.

Збройні сили України не використовують на Донбасі протитанкові ракетні комплекси Javelin. Водночас українські воїни готові до застосування такого озброєння у разі необхідності.

Про це заявив командувач Операцією Об’єднаних сил на Донбасі генерал-лейтенант Олександр Павлюк в інтерв’ю "Радіо Свобода".

Командувач підтвердив, що українські військові укомплектовані таким видом озброєння. За його словами, військовослужбовці постійно вивчають варіанти можливих дій, а саме загрозливі напрямки.

Читайте такожЗСУ застосовували Javelin проти окупантів на Донбасі - очільник ГУР Міноборони України

Він наголосив, що сам не коментує роботу своїх підрозділів, адже це – лише їхня військова справа. Проте заборонити говорити іншим, на жаль, вони не можуть.

"Так, ми укомплектовані Javelin… За необхідності готові застосувати. А все решта ви чуєте в коментарях людей, які думають, що вони мають право коментувати наші дії", – зазначив Павлюк.

Нагадаємо, як писав УНІАН, депутат від партії "Слуга народу" Ігор Копитін заявив, що ЗСУ на Донбасі використовували Javelin. Натомість у штабі Операції Об'єднаних сил таку інформацію спростували.

Javelin в Україні: що відомо