Росія хоче розбити кожне місто Донбасу - Зеленський

Він підкреслив, що українські військовослужбовці роблять усе для того, щоб зупинити наступальні дії окупантів.

Президент України Володимир Зеленський наголошує, що Росія хоче розбити кожне місто Донбасу.

Про це він сказав у своєму відеозверненні, розміщеному в Telegram-каналі глави держави.

"Продовжуються дуже жорстокі бої на Донбасі. Щодня повторюю ці назви: Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Бахмут, Слов'янськ, багато-багато інших. Повторюю на нарадах з військовими, з дипломатами, у розмовах з представниками держав-партнерів. Росія хоче розбити кожне місто Донбасу, кожне. І це не перебільшення. Як Волноваху, як Маріуполь. Усі ці руїни у колись щасливих містах, чорні сліди від пожеж, воронки від вибухів - це і є все, що може дати Росія сусідам, Європі, світу", - наголосив президент.

Він додав, що це мабуть "найшвидший приклад повної деградації будь-якої держави - той шлях, який пройшла російська держава за 107 днів".

"Українські військові роблять усе, щоб зупинити наступальні дії окупантів. Наскільки це можливо. Наскільки вистачає важкої зброї, сучасної артилерії - усього того, що ми запитували і продовжуємо запитувати у наших партнерів", - сказав Зеленський.

Як повідомляв УНІАН, Володимир Зеленський наголосив, що Росія має фобію свободи і хоче стерти всі асоціації про Україну, крім війни.

Вас також можуть зацікавити новини: