Бойовики вдалися до провокацій на Донбасі після завершення засідання ТКГ

Напередодні Росія відхилила усі пропозиції припинити вогонь на Донбасі.

Російські окупанти п’ять разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил на Донбасі.

Про це йдеться у ранковому зведенні штабу ООС.

Вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї бойовики відкривали неподалік Пісків і Водяного.

Читайте такожУ ТКГ вірять, що можуть повернути "тишу" в ООС після зустрічі політрадників

Поблизу Світлодарського, Луганського і Золотого-4 окупанти обстрілювали українські позиції з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Бойових втрат серед українських бійців немає.

«Українська сторона СЦКК повідомляє про грубі порушення з боку збройних формувань Російської Федерації на тимчасово окупованій території», – йдеться у зведенні.

У штабі заявляють, що після завершення засідання Тристоронньої контактної групи, в ході якого окупантами не були підтримані мирні ініціативи української сторони, найманці РФ здійснили низку провокацій уздовж усієї лінії розмежування.

Крім того, окупанти активізували роботу з дообладнання старих та облаштування нових оборонних позицій. Російські найманці зводять нові укріплення в напрямку лінії розмежування на околиці Калинівки в ОРДЛО.

Вищезазначені факти свідчать про те, що представники російсько-окупаційних військ продовжують порушувати раніше досягнуті домовленості, кажуть у штабі.

О 7:00 ранку 1 квітня зафіксували три обстріли бойовиків біля Світлодарська і Золотого-4 –  з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів, а поблизу селища Новгородське – зі стрілецької зброї. 

Загострення на Донбасі

  • 26 березня на Донбасі, біля населеного пункту шуми в результаті обстрілу з боку російських окупаційних сил четверо військовослужбовців Збройних сил України загинули, ще двоє отримали поранення.
  • У зв'язку з цим президент Володимир Зеленський доручив представникам України в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі ініціювати невідкладне засідання підгрупи з безпеки, а також терміново обговорити це питання на рівні радників лідерів «нормандського формату».
  • Також глава держави планував найближчим часом провести бесіди з усіма лідерами "нормандської четвірки".
  • Увечері, 31 березня, українська делегація у ТКГ за результатами засідання поінформувала, що Росія відкинула усі прохання припинити вогонь на фронті.