Чехи закінчили аеродинамічні випробування штурмової версії літака Albatros (відео)

Випробування були зосереджені на здатності літака нести різні системи озброєння.

Чеська компанія Aero Vodochody закінчила аеродинамічні випробування моделі штурмової версії навчального літака L-39NG Albatros.

Про це йдеться на сайті компанії.

Читайте такожУ Британії розробили швидкознімний зчеп для танків

Як повідомляється, серія випробувань L-39NG пройшла в низькошвидкісній аеродинамічній трубі Чеського центру аерокосмічних досліджень в Празі. На цей раз випробування були зосереджені на здатності літака нести різні системи озброєння.

Як проходили випробування

Модель штурмової версії L-39NG для аеродинамічних випробувань була створена на 3D-принтері в масштабі 1:6,6.

Спочатку проводилися вимірювання на літаку без контейнерів, а потім на літаках з різними типами контейнерів, озброєнням, установками закрилків і різними типами кінців крила. Всі моделі зброї також були виготовлені методом 3D-друку.

L-39NG: що про нього відомо

За даними N+1, літак L — 39NG являє собою глибоко модернізовану версію одного з найпоширеніших у світі навчальних літаків-L-39 Albatros. Останні випускалися чеською компанією з 1971-го по 1996 рік. Модернізований літак отримав композитне крило і позбувся додаткових паливних баків, які біля базового Albatros розташовувалися на кінцях крила.

Замість радянського реактивного двигуна А -25тл на L-39NG поставили модернізований Американський FJ44-4m. Крім того, на L-39NG встановлено нове бортове радіоелектронне обладнання. В цілому L-39NG отримав більше 800 нових вузлів, агрегатів і систем.

Вас також можуть зацікавити інші новини: