Для армії США замовили українські вантажівки КрАЗ

Замовлення передбачає постачання автомобілів для перевезення персоналу, безбортових вантажівок, автоцистерн для води та пального.

Українська компанія "АвтоКрАЗ" отримала контракт на постачання армії США вантажних автомобілів для важких умов експлуатації КрАЗ 4×4 та запчастини до них.

Контракт на постачання техніки розрахований на три роки, повідомляє ArmyRecognition.

Читайте такожЗахищатиме від куль з 10 метрів: в Україні розробляють новий броньовик (фото)

Замовлення передбачає постачання автомобілів для перевезення персоналу, безбортових вантажівок, автоцистерн для води та пального.

Контракт підписала US21 - ведучий постачальник інтегрованих продуктів, послуг і логістики для Міноборони США, органів національної безпеки, федеральних цивільних установ, основних підрядників та некомерційних організацій у всьому світі.

"Попри те, що ніяких деталей про замовлення немає, можна припустити, що цей дещо неочікуваний контракт представляє прагнення США підтримати Україну в її поточному конфлікті з бойовиками, яких підтримує Росія. Придбані машини, безумовно, не будуть використовуватися самою армією США, але будуть надані союзникам, наприклад миротворчим операціям ООН", - пише ArmyRecognition.

АвтоКрАЗ: що відомо

Кременчуцький автомобільний завод - один із найбільших у Європі виробників великовантажних автомобілів. Початком виробництва таких автомобілів вважається 1958 рік.

Читайте такожУкраїна може придбати протиракетні системи на кшталт ізраїльського "Залізного купола"

Холдинг виготовляє дво- і тривісні самоскиди, бортові автомобілі, сідельні тягачі, лісовози, шасі під установку спеціального устаткування, а також кілька моделей причіпної техніки. Автомобілі КрАЗ успішно експлуатуються в 57 країнах світу. Система управління якістю холдингу "АвтоКрАЗ" сертифікована на відповідність з вимогами міжнародного стандарту ISO 9001:2000.

Вас також можуть зацікавити новини