Журналісти показали, як російські "Ланцети" атакують позиції ЗСУ (відео)

Окупанти намагаються "кошмарити" наших бійців своїми ударними безпілотниками.

Російські окупанти на Донбасі "полюють" на українську техніку та намагаються її нищити ударними дронами - "Ланцетами". Ці безпілотники дошкуляють нашим армійцям ще з осені 2022 року.

Тепер їх навчились збивати, і просто на очах кореспондентки ТСН бійці знищили один з "Ланцетів". Щоправда, знімальна група могла опинитись під вогнем ворожої зброї, однак українські артилеристи врятували екіпаж з журналістами.

Авто з військовими та журналістами застрягло у багні посеред поля на Донбасі. Саме тоді росіяни могли б поцілити в нього, але на поміч приїхала гаубиця й витягла машину. 

Один з артилеристів розповів, як сам нещодавно опинився під пострілом російського "Ланцета":

"Я саме був всередині, перекидав снаряд й чув ніби машину. А потім чую удар, підіймаю голову - бачу спалах... Потім виявилося, що то "Ланцет".

Самохідна гаубиця військових тоді вціліла, але тепер вони ще обережніші. А більшість російських "Ланцетів", додає кореспондентка, збивають наші сили ППО.

БпЛА "Ланцет" - що відомо про російський дрон

"Ланцет" — російський баражуючий боєприпас, він має кілька типів наведення. Швидкість руху становить до 300 км/год, радіус польоту — до 40 км. Максимальна маса — 12 кг.

Уперше цей безпілотник був представлений у Москві на виставці в 2019 році. Дрон використовувався окупантами й під час війни в Сирії, зокрема в провінції Ідліб. 

"Ланцет" часто російські окупанти використовують у парі з російським розвідувальним БПЛА "Орлан". Останній визначає ціль, а "Ланцет" - вражає.

Вас також можуть зацікавити новини: