Нацгвардійців переозброюють за стандартами НАТО (фото)

Харківські спецпризначенці перейшли на натівський калібр.

У Національній гвардії розпочали переозброєння деяких підрозділів відповідно до натівських стандартів.

Про це повідомляє прес-служба НГУ.

За словами військових, це дозволяє більш органічно здійснити перехід на якісно новий рівень виконання бойових задач та логістичного забезпечення військових формувань, що стримують зовнішню збройну агресію.

Читайте такожЗакуплені у США патрульні катери допоможуть стримати агресію Росії у Чорному і Азовському морях - Кулеба

Наразі, окремий загін спеціального призначення Східне оперативно-територіальне об'єднання Національної гвардії України отримав нові штурмові ґвинтівки UAR-15 під патрон 5,56×45 мм.

Як розповідають нацгвардійці, перше, що відразу стає помітно – тихіша робота нової ґвинтівки, бо вона обладнана штатним "глушником", ресурс якого складає десять тисяч пострілів. Вона компактна і б’є значно кучніше, залишаючи у центрі мішені акуратні пробоїни.

Тепер військові мають вивчити основну масу найважливіших нюансів щодо експлуатації та правильного обслуговування нової штурмової ґвинтівки. Вони кажуть, що обслуговування цієї зброї вимагає більшої уваги і потребує професійного підходу.

"Всі ці моменти, власне, найкраще тестувати, а також реалізувати на практиці саме в умовах підрозділу спеціального призначення, який регулярно залучається до виконання бойових задач в районі проведення операції Об’єднаних сил. У перспективі подібне озброєння може надійти й у інші підрозділи", - прокоментували вони.

Як повідомляв раніше УНІАН, майбутні офіцери, курсанти Академії  НГУ отримали нагоду випробувати бойові можливості нової снайперської гвинтівки UAR-10 українського виробництва. Вона має замінити у військах стару радянську снайперську гвинтівку Драгунова.