Українські військові знищили рідкісний російський ЗРК "Тор" (відео)

Станом на 2020 рік окупанти мали лише 12 ЗРК цього типу.

Росія втрачає на війні проти України рідкісні зразки свого озброєння. Цього разу путінські військові залишилися без зенітно-ракетного комплексу "Тор" в арктичній версії. Стверджується, що у ворога було лише 12 одиниць цієї техніки.

Відповідні кадри опублікувала низка Телеграм-каналів, серед них й канал одеського активіста Сергія Стерненка. Він стверджує, що події розгортаються на Херсонському напрямку.

"Дуже хороший результат. 406-та артбригада знищила російський ЗРК "Тор". Це було на лівобережжі Херсонщини", - йдеться у повідомленні. 

Офіцер Армії оборони Ізраїля Ігаль Левін у своєму Телеграм-каналі теж написав, що ЗРК було знищено воїнами 406-ї окремої артилерійської бригади Командування морської піхоти ВМСУ.

"ЗС РФ відправили в Україну арктичну модифікацію ЗРК "Тор" – "Тор-М2ДТ". Як довела 406 артилерійська бригада Командування морської піхоти ВМС ЗСУ, горить він навіть краще і яскравіше, ніж звичайний "Тор", – написав він.

Арктичний зенітно-ракетний комплекс був знищений високоточним снарядом M982 Excalibur.

Арктичні ЗРК "Тор-М2ДТ" в Україні 

Портал Defence24 повідомляв у грудні 2022-го року, що російські окупанти в Україні почали використовувати зенітно-ракетні комплекси "Тор-М2ДТ", розміщені на шасі гусеничних зчленованих тягачів ДТ-30ПМ та адаптовані для використання в умовах арктичного клімату. 

Росіяни стверджують, що їхній арктичний "Тор" може працювати за температур до -50 градусів. Кожен ЗРК "Тор" має дві машини: для розміщення екіпажу та управління вогнем та машина з РЛС, двома пусковими модулями.

"Тор-М2ДТ" нібито може уражати цілі на дальності від 1 до 12 км, та на висоті від 10 метрів до 10 кілометрів.

Вас також можуть зацікавити новини: