У боях між Вірменією та Азербайджаном вперше збито новий ізраїльський дрон Elbit Hermes 900 (відео)

Міноборони Вірменії оприлюднило відео, на якому зафільмовано ураження азербайджанського безпілотника.

Під час нової ескалації збройного конфлікту між Вірменією та Азербайджаном вірменські військові збили новий ізраїльський безпілотник Elbit Hermes 900.

Читайте такожЗСУ отримали перший модернізований безпілотник SPECTATOR-M1

Як повідомляє Public Radio of Armenia, посилаючись на російсько-ізраїльського блогера Олександра Лапшина, це перший в історії випадок знищення цього апарату. При цьому, БПЛА активно застосовувався в Сирії, Іраку, Лівані, Судані та Афганістані. Дані дрони також використовуються в США для контролю на кордоні з Мексикою.

Тим часом Міноборони Вірменії оприлюднило відео, на якому зафільмовано ураження азербайджанського безпілотника.

Нагадаємо, на кордоні Вірменії та Азербайджану сьогодні поновилися бої. Так, Міноборони Азербайджану заявило, що з великокаліберної зброї і мінометів обстріляли села Агдам, Дондар Гушчу і Вахідлі.

Своєю чергою в Міноборони Вірменії повідомили, що азербайджанські підрозділи спробували здійснити диверсію, після чого почали обстрілювати прикордонні села Айгепар і Мовсес.

Elbit Hermes 900 почали експлуатувати в 2011 році. Дрон призначений для розвідки і спостереження. Маса корисного навантаження становить 350 кг.

Як повідомляв УНІАН, 12 липня на азербайджано-вірменському кордоні спалахнули бойові дії, були людські втрати. Сторони звинуватили одна одну в провокаціях.