Уряд Білорусі склав повноваження перед Лукашенком

Також підписано Указ про повноваження уряду Білорусі.

Уряд Білорусі склав повноваження перед Лукашенком.

Про це повідомляє БЕЛТА.

"Уряд Білорусі склав повноваження перед новообраним Президентом. Це передбачено постановою Ради Міністрів", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, постанова набирає чинності з дня її прийняття.

На Національному правовому інтернет-порталі Білорусі також сказано, що вже підписано Указ про повноваження уряду.

Читайте також Тіхановська заявила про Готовність стати національнім лідером (відео)

Згідно з документом, прем'єр-міністру, його заступникам, міністрам і головам державних комітетів доручено здійснювати свої повноваження до сформування президентом нового складу Ради Міністрів.

Протести в Білорусі: хронологія

  • 9 серпня в Білорусі пройшли президентські вибори. У ЦВК оприлюднили попередні результати. Так, за чинного президента Олександра Лукашенка проголосували 80,23% виборців, за Світлану Тихановську - 9,9%, за Анну Канопацьку - 1,68%, за Сергія Черечня - 1,13%, за Андрія Дмитрієва - 1,04%, проти всіх - 6,02%.
  • 9 серпня ввечері тисячі жителів Білорусі вийшли на стихійні акції протесту, відбулися зіткнення з силовиками. У Мінську співробітники правоохоронних органів стріляли в протестувальників гумовими кулями.
  • У понеділок ввечері протести поновилися. Силовики в Мінську знову відкрили вогонь по людях. У МВС Білорусі підтвердили загибель одного з демонстрантів.
  • У наступні дні по всій Білорусі також проходили мирні акції протесту. Силовики жорстоко розганяли й проводили масові затримання, б'ючи людей кийками, застосовуючи світлошумові гранати та гумові кулі.
  • В ООН засудили насильство і порушення прав людини в Білорусі, ряд країн закликала Мінськ зупинити насильство.
  • 16 серпня влада влаштувала в центрі Мінська великий провладний мітинг. За повідомленнями очевидців, на акцію «добровільно-примусово» звозили бюджетників з усієї країни.
  • Кандидат в президенти Білорусі Світлана Тіхановська записала нове відеозвернення до білорусів. Тихановська заявила про готовність стати національним лідером, щоб країна "заспокоїлася та увійшла в нормальний ритм".