Тихановська записала нове відеозвернення до білорусів / Скріншот

Кандидат в президенти Білорусі Світлана Тихановська заявила про готовність стати національним лідером, щоб країна "заспокоїлася й увійшла в нормальний ритм".

Читайте такожСтавши відомій план Дій протестувальніків в Беларуси на понеділок

Про це вона заявила у своєму новому відеозверненні на YouTube-каналі "Страна для жизни".

"У мене немає, і не було ілюзій щодо своєї політичної кар'єри. Я не хотіла стати політиком. Але доля розпорядилася так, що я опинилася на передній лінії протистояння зі свавіллям та несправедливістю», - заявила Тихановська. "Я готова взяти на себе відповідальність і виступити в якості національного лідера з тим, щоб країна заспокоїлася, увійшла в нормальний ритм ", - додала Тихановська.

Протести в Білорусі та від'їзд Тихановської: що відомо

  • 9 серпня в Білорусі пройшли президентські вибори. У ЦВК оприлюднили попередні результати виборів. Так, за чинного президента Олександра Лукашенка проголосували 80,23% виборців, за Світлану Тихановську - 9,9%, за Анну Канопацьку - 1,68%, за Сергія Черечня - 1,13%, за Андрія Дмитрієва - 1,04%, проти всіх - 6,02%.
  • 9 серпня ввечері тисячі жителів Білорусі вийшли на стихійні акції протесту, відбулися зіткнення з силовиками. У Мінську співробітники правоохоронних органів стріляли в протестувальників гумовими кулями.
  • У понеділок увечері 10 серпня протести поновилися. Силовики в Мінську знову відкрили вогонь по протестувальниках.
  • У МВС Білорусі підтвердили загибель одного з демонстрантів.
  • Кандидат в президенти Тихановська відмовилася від участі в акціях протесту. За словами її прес-секретаря, політик не хотіла б опинитися поруч зі своїм чоловіком, Сергієм Тихановським, у СІЗО.
  • Тихановська заявила про те, що вважає себе переможцем минулих виборів, і закликала свого суперника, чинного президента Олександра Лукашенка, до переговорів.
  • Після виборів Тихановська покинула Білорусь і знаходиться в Литві.