Силовики наполягли на скороченні штату волонтерів біля СІЗО в Мінську

Раніше з'явилась інформацію про згортання волонтерського "містечка".

Табір, який організували білоруські волонтери біля будівлі Слідчого ізолятора на Окрестіна (Мінськ), скорочує свій штат на вимогу силовиків.

Про це повідомляють опозиційні білоруські видання Белсат і TUT.BY.

Читайте такожМеркель підтвердила, що не телефонувала до Лукашенка з приводу протестів в Білорусі - ЗМІ

«Від волонтерів стало відомо, що табір не прибирають цілком (раніше з’явилась інформація про згортання табору – УНІАН), а тільки скорочують – зменшують кількість волонтерів, меблів і обладнання», – йдеться у повідомленні Белсат у Telegram.

Табір волонтери організували для забезпечення медичної й психологічної підтримки випущених з СІЗО протестувальників. Табір також став майданчиком для висвітлення злочинів чинної влади: ЗМІ дізнавалися про знущання силовиків з затриманих на протестах громадян та фізичне насильство.

19 серпня Лукашенко доручив МВС Білорусі «розібратися з мітингувальниками» у контексті страйків підприємств.

«Я просто хочу сказати робітникам, висловити їм велику подяку і попросити, щоб вони не ховали очі в асфальт. Ви, робочі, господарі на цьому заводі, а з цими учасниками мітингу, які вас зустрічають на прохідній, ми розберемося», – сказав він.

Що відбувається в Білорусі: хроніка протестів

  • 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. Згідно з офіційними даними ЦВК, Лукашенко набрав 80,1% голосів виборців, його основний опонент Тихановська - 10,1%.
  • Тисячі жителів Білорусі, незгодних з підсумками виборів, вийшли на акції протесту, відбулися зіткнення з силовиками. Також з 11 серпня в країні було оголошено загальнонаціональний страйк.
  • У перші дні учасників акцій жорстоко розганяв міліцейський спецназ, тисячі людей затримали, багатьох з них при затриманні та в СІЗО сильно били. Європейський Союз не визнає результатів виборів президента Білорусі.
  • 16 серпня в Мінську відбувся наймасштабніший в історії Білорусі Марш за свободу. На вулиці вийшли сотні тисяч людей.
  • 17 серпня підприємства по всій Білорусі почали страйк. Чинний президент Лукашенко перед працівниками МКЗТ заявив: "поки ви мене не вб'єте, інших виборів не буде.
  • 19 серпня, ОМОН розігнав робочих, які зібралися на прохідній Мінського тракторного заводу.