Британському ветерану, який зібрав рекордну суму грошей для лікарів, виповнюється 100 років (фоторепортаж)

Мур зібрав найбільшу суму коштів, яку вдавалося зібрати людині через платформу JustGiving.

Ветерану другої світової війни Тому Муру сьогодні виповнюється 100 років. Відставний офіцер британської армії прославився на всю країну і за її межами, завдяки своєму вчинку.

Читайте такожУ Британії ветерана, який зібрав 18 млн фунтів на допомогу медикам, просять посвятити у лицарі

Зокрема, колишній військовий зібрав рекордні 28 млн фунтів для Національної служби здоров'я, яка бореться з пандемією коронавірусу. Мур зібрав найбільшу суму коштів, яку вдавалося зібрати людині через платформу JustGiving.

Спочатку ветеран мав намір зібрати 1000 фунтів стерлінгів на своїй сторінці JustGiving, щоб допомогти в боротьбі з пандемією коронавірусу. Його вчинок зворушив багатьох і після того, як пожертви перевищили 18 млн фунтів, на сайті з'явилася петиція про висвячення ветерана в лицарі. Представник британського уряду заявив, що прем'єр Борис Джонсон "напевно буде шукати способи відзначити Тома Мура за його героїчні зусилля".

Сама історія починалася з того, що Том Мур ходив по 25-метровому двору своєї сім'ї в Бедфордширі. Він поклявся продовжувати це робити до тих пір, поки будуть надходити пожертви.

© REUTERS
© REUTERS
© REUTERS
© REUTERS
© REUTERS
© REUTERS
© REUTERS
© REUTERS
© REUTERS
© REUTERS
© REUTERS
© REUTERS
© REUTERS
© REUTERS
© REUTERS
© REUTERS
© REUTERS
© REUTERS
© REUTERS
© REUTERS

А 26 квітня стало відомо, що Том Мур спільно зі співаком Майклом Боллом і співробітниками національної служби охорони здоров'я Великобританії записали кавер-версію пісні you'll Never Walk Alone. Цей кавер став найбільш продаваним синглом у Великобританії на цьому тижні, а Мур став найстарішим виконавцем в історії, який займав перше місце в чарті країни.

Пісню записали, щоб відсвяткувати закінчення благодійного марафону Мура зі збору коштів для британських лікарів.