Російський політтехнолог пояснив, для чого Путін надасть Лукашенку $1,5 мільярда кредиту

Експерт вказав на інші проблеми, які стоять зараз перед Путіним.

Президент Росії Володимир Путін через внутрішні проблеми та ситуацію із отруєнням опозиціонера Олексія Навального поки не буде йти на рішучі кроки щодо "поглинання" Білорусі. Водночас кредит в 1,5 млрд доларів Путін надасть Лукашенку для підтримки його режиму всередині країни. 

Таку думку висловив російський політтехнолог Гліб Павловський в ефірі каналу "Україна 24".

"Надзадачею є поглинання Білорусі, але це довгі хвилі. Зараз Путіну безглуздо домовлятися про щось твердо з Лукашенком. Йому потрібно його підтримати, залишки його інфраструктури силової та управлінської переконати в тому, що рано тікати від Лукашенка. Для цього треба дати грошей", – сказав він.

Експерт пояснив, чому Путіну зараз не до рішучих кроків з Лукашенком.

"Путін зараз, напевно, розв'язує питання – дружнього або недружнього поглинання. Зараз він навряд чи має намір зробити якийсь крок. Все-таки він потрапив у багато скрутних становищ з отруєнням Навального, невдоволенням у сибірських регіонах, щоб зараз ось так приймати щось, влаштовувати білоруський ексцес. Адже він не може знати, як поводитимуться російські війська в Білорусі та білоруські щодо них. Тому Путін не йтиме далеко. Він подзвонив Макрону до зустрічі з Лукашенком, це був явний сигнал. Він не зустрів Лукашенка, послав туди губернатора", – сказав він.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 14 вересня на зустрічі із Лукашенком в Сочі Путін анонсував надання Білорусі 1,5 млрд доларів кредиту

Що відбувається в Білорусі: хроніка протестів