14 вересня Лукашенко прилетів в Сочі на зустріч з Путіним / REUTERS

Президент Росії Володимир Путін заявив про готовність надати Білорусі кредит на 1,5 млрд доларів.

Читайте такожУ Сочі почалися переговори Путіна і Лукашенка

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це він сказав на зустрічі з президентом Білорусі Олександром Лукашенком у Сочі.

Відео дня

«Зовсім недавно з візитом у Білорусі був голова уряду РФ (Михайло) Мішустін. Він провів серйозні великі переговори, вони були успішними в усіх напрямках нашої взаємодії, і в фінансовій сфері домовилися, що Росія надасть Білорусі в цей складний момент кредит державний в 1,5 млрд доларів», - сказав Путін.

За його словами, зараз міністри фінансів ведуть переговори на професійному рівні.

Крім того, він наголосив, що Росія залишається найбільшим інвестором у білоруську економіку. Як один з проектів президент Росії назвав проект з будівництва атомної електростанції вартістю в 10 млрд доларів.

Путін додав, що у РФ і Білорусі дуже глибока і стійка кооперація з цілої низки напрямків і цілої низки галузей.

«До речі кажучи, коронавірус, він вплинув на наш торговельний оборот, на жаль, і це, власне, природно, так у всьому світі відбувається, в бік зниження рівня товарообороту. Але у зв'язку з цим, я вважаю, нам потрібно докласти додаткових зусиль, щоб не тільки відновити колишній докризовий рівень товарообороту та економічних відносин, а й створити передумови для руху вперед», - сказав Путін.

«У мене є певні пропозиції. Мені здається, потрібно і на рівні урядів, на рівні міністерств, відомств, ну й навіть окремих підприємств, вжити додаткових зусиль і кроків для того, щоб усунути наявні проблеми і, як я вже сказав, створити умови для руху вперед», - додав він.

Візит делегації РФ в Білорусь на тлі протестів

Зустріч Лукашенка з Путіним в Сочі

  • 14 вересня президент Білорусі Олександр Лукашенко полетів до Сочі, де у нього заплановано зустріч з президентом РФ Володимиром Путіним.
  • Переговори Лукашенка і Путіна відбудуться у форматі "сам на сам". Лідери країн розглянуть ряд питань, у тому числі «питання спільного реагування на виклики, що виникають».

Дружба Лукашенка і Путіна на тлі протестів в Білорусі

  • Після початку масштабних протестів в серпні Лукашенко заявив, що президент Росії Володимир Путін пообіцяв всебічну допомогу щодо забезпечення безпеки країни.
  • 27 серпня Путін припустив використання російських силовиків для придушення протестів у Білорусі.
  • 8 вересня Лукашенко заявив про готовність продовжити інтеграцію з Росією, зазначивши, що в разі «падіння» Білорусі наступною буде Росія.

Що відбувається в Білорусі: хроніка протестів