У Південній Кореї стверджують, що Кім Чен Ина не оперували

Керівник Корейської асоціації дружби запевняє, що інформація про смерть Кім Чен Ина не відповідає дійсності.

Лідеру Північної Кореї Кім Чен Ину останнім часом не проводили ніяких операцій, як раніше про це говорили ЗМІ, посилаючись на свої джерела.

Про це говорять у владних колах Південної Кореї, пише агентство Yonhap 3 травня.

За словами високопоставленого чиновника в Адміністрації президента Південної Кореї Мун Чже Іна, є підстави вважати, що жодну операцію диктатору не проводили. Однак деталі чиновник розкривати не став.

"Були повідомлення про те, що голова Кім переніс операцію через проблеми з ногами. У нас є підстави вважати, що операція не проводилася, але ми не можемо розкривати такі деталі", - сказав він.

Читайте такожДовга відсутність Кім Чен Ина на публіці небезпрецедентна - Помпео

Керівник Корейської асоціації дружби, дипломат Алехандро Као де-Бенос запевняє, що інформація про смерть Кім Чен Ина не відповідає дійсності.

Проте, експерти відзначають, що її можуть приховувати і не підтверджувати кілька днів, поки остаточно не визначиться з наступником на цю посаду, тоді як лідером Північної Кореї повинна була стати сестра Кім Чен Ина - Кім Е Чжон.

Як повідомляв УНІАН, державні ЗМІ Північної Кореї повідомили про появу лідера КНДР Кім Чен Ина на публіці вперше за 20 днів. Фотографії були зроблені на відкритті заводу з виробництва добрив в місті Сунчхон в провінції Пхенан-Намдо.

До цього востаннє Кім Чен Ин з'являвся на публіці 11 квітня. Daily NK повідомляла, що він проходить курс лікування після операції. Ряд ЗМІ після цього стверджували, що його стан погіршився, а також повідомляли про його смерть.