Майк Помпео / REUTERS

Тривала відсутність лідера КНДР Кім Чен Ина небезпрецедентна і трапляється не вперше.

Читайте такожТрамп відреагував на появу Кім Чен Ина

Про це заявив держсекретар США Майкл Помпео. Він додав, що США невідомі причини такого рішення.

Відео дня

Тиждень тому американський президент дав зрозуміти, що північнокорейський лідер Кім Чен Ин живий. На питання, чи є у нього нова інформація про здоров'я лідера КНДР, Трамп тоді відповів: «Так... але я не можу говорити про це зараз. Я просто бажаю йому всього найкращого».

«Ми не знаємо, чому він вирішив піти в той момент. Ми знаємо, що є і інші тривалі періоди часу, коли голова Кім також був поза полем зору громадськості, так що це небезпрецедентно», - розповів Помпео ABC News, передає kommersant. Він не уточнив, про які конкретно випадки йде мова.

Як повідомляв УНІАН, державні ЗМІ Північної Кореї повідомили про появу лідера КНДР Кім Чен Ина на публіці вперше за 20 днів. Фотографії були зроблені на відкритті заводу з виробництва добрив в місті Сунчхон в провінції Пхенан-Намдо.

До цього востаннє Кім Чен Ин з'явився на публіці 11 квітня. Daily NK повідомляла, що він проходить курс лікування після операції. Низка ЗМІ після цього стверджувала, що його стан погіршився, а також повідомляли про його смерть.