Ердоган про війська РФ біля кордону з Україною: Не потрібно бути пророком, щоб передбачити, що буде далі

Президент Туреччини констатував, що лідери західних держав не змогли зупинити Путіна.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган прокоментував загострення на українських кордонах.

"Макрон побував у Москві, результат відомий. Далі попрямував Шольц, картина також загальновідома. Заявлялося про швидкі переговори Байдена. Фактично результату немає. Якщо аналізувати ситуацію з точки зору держав і структур, але на передньому плані залишається лише НАТО. Думаю, що блоку НАТО потрібно нарешті визначити чітку позицію, зробити все необхідне. А то, всі тільки й роблять, що говорять, а реальних кроків немає", - сказав президент Туреччини в інтерв'ю Milliyet.

За його словами, ситуація біля кордонів України може бути критичною. Коментуючи скупчення там російських військ, він сказав:

"Для того, щоб передбачити подальший розвиток подій, не потрібно бути пророком"

При цьому Ердоган уточнив, що для Анкари важлива як Україна, так і Росія.

"Ми не можемо відмовитися від обох країн. У нас є і політичні, і військові, і економічні відносини з Росією. У нас є і політичні, військові та економічні відносини з Україною. Якщо ви скажете "відмовтеся від України", ми не зможемо, якщо ви скажете" відмовтеся від Росії", ми теж не зможемо, тому що інтереси нашої країни тут дуже просунуті", - зазначив турецький лідер.

За його словами, Києву і Москві потрібно якомога швидше повернутися за стіл переговорів.

"Ми не поділяємо заяви, які пан Путін зробив у своєму виступі з рішенням визнати сепаратистські режими на сході України. Звичайно, як і по Криму, ставлення Туреччини було таким же. По суті, своєю заявою ми показали нашу позицію щодо територіальної цілісності України і заявили, що відкидаємо цю позицію Росії", - уточнив Ердоган.

Раніше екс-президент США Дональд Трамп захопився Путіним, назвавши визнання незалежності республік "геніальним актом".

Вас також можуть зацікавити новини: