За крок до локдауну: Польща посилює обмеження через коронавірус (відео)

Від сьогодні менше осіб зможе увійти до крамниць або храмів, фактичне замороження охопить теж сектор торгівлі та послуг.

Польща опинилася за крок до локдауну.

Від сьогодні, 7 листопада, по всій Польщі набувають чинності нові протиепідемічні обмеження. Зачиненими будуть заклади культури, обмеженою буде робота торгівельних центрів, готелі прийматимуть тільки осіб у відрядженні, а до крамниць та храмів зможе увійти менше осіб.

Читайте такожУ Варшаві через COVID-19 скасували святкування Нового року

Про це повідомляє "Польське радіо".

"Театри, кінотеатри, музеї, галереї, усі заклади культури будуть тимчасово зачиненими, бо ми хочемо зменшити громадський рух", - попередив ще у середу прем’єр Матеуш Моравєцький.

Від суботи менше осіб зможе увійти до крамниць або храмів, фактичне замороження охопить теж сектор торгівлі та послуг.

"Крамниці у торгівельних центрах будуть зачиненими, за винятком продуктових магазинів, аптек, пунктів обслуговування. Готельні об’єкти будуть доступними тільки для гостей, котрі здійснюють службові поїздки", - сказав Моравєцький.

Уряд застерігає, що якщо число нових добових заражень збільшиться до 70-75 на 100 тисяч осіб, у Польщі введуть повний локдаун.

Нагадаємо, Польща у п'ятницю, 6 листопада, встановила сумний рекорд – у країні виявили 21 897 нових випадків зараження коронавірусом.

Тим часом 7 листопада Україна теж встановила коронавірусний антирекорд - за добу виявили 10 746 випадків інфікування. За весь час пандемії в Україні захворіли 450 934 особи, одужали – 204 229, померли – 8 312.

Коронавірус у Польщі: що відомо