У Франції розслідують справу міжнародної банди крадіїв конструктора Lego

Учасники угруповання полюють за цінними та рідкісними наборами.

Французькі правоохоронці розслідують діяльність міжнародного угруповання, що спеціалізується на крадіжках колекційних наборів конструктора Lego.

Поліцейські вже заарештували двох чоловіків і одну жінку, які приїхали з Польщі у французький Івелін неподалік від Парижа, пише MarketWatch.

Читайте також11-річна британка зупинила грабіжника буханцем хліба (відео)За словами поліції, грабіжники спеціально приїжджають до Франції, зупиняються в готелі недалеко від Парижа і здійснюють набіги на магазини іграшок, після чого повертаються до Польщі, щоб продати награбоване.

У поліції також повідомили, що отримували кілька сигналів про крадіжки Lego з приватних будинків.

Злочинці спеціалізуються на цінних конструкторах. Видання зазначає, що набори з деяких рідкісних серій, таких як, наприклад, "Сокіл тисячоліття", можуть коштувати до 15 тис. дол.

У 2014 році поліція Арізони заарештувала чотирьох осіб, які вкрали Lego щонайменше на 145 тис. дол. Рік по тому п'ятеро осіб були заарештовані з уловом конструктора на 11 тис. дол. В Австралії відомий випадок, коли злодії в магазинах іграшок награбували Lego на 22 тис. дол.

Вас також можуть зацікавити новини: