Німецькі лікарі підтвердили отруєння Навального

Медики припускають, що отрута може негативно позначитися на нервовій системі Навального.

В організмі Олексія Навального знайшли речовину з групи інгібіторів холінестерази.

Про це повідомляє прес-служба клініки Шаріте, куди евакуювали російського опозиціонера.

Читайте такожУ Навального розповіли про хід кримінальної справи про отруєння політика

«Бригада лікарів детально оглянула пацієнта. Клінічні показники вказують на інтоксикацію речовиною з групи активних інгредієнтів – інгібіторів холінестерази. Вплив токсину був доведений кількома незалежними лабораторіями», – йдеться у повідомленні прес-служби клініки.

При цьому конкретну речовину поки не знають. Лікарі розпочали ще один широкий аналіз.

Пацієнт перебуває в реанімації, й досі – у комі. Йому призначають антидот атропін.

Як позначиться отруєння на працездатності Навального, медикам не відомо. Водночас вони допускають довгострокові наслідки у сфері нервової системи.

У клініці пояснили, що інформують громадськість про стан здоров’я Навального з дозволу його дружини.

Одразу після евакуації опозиціонера до Німеччини російські медики зробили заяву, у якій наголосили, що крім алкоголю і кофеїну в організмі Навального не знайшли ніяких небезпечних речовин.

Навального отруїли: що наразі відомо

  • Навальному стало погано в літаку, на якому той летів до Томська. Через що повітряне судно екстрено посадили в аеропорту Омська. У штабі Навального припускають, що Олексія отруїли чимось, підмішаним в чай.
  • У ЗМІ повідомили, що Навального могли отруїти оксибутиратом натрію, який викликає галюцинації, неспокій, сплутаність свідомості і патологічне мислення. Навальний після отруєння знаходиться в комі у важкому стані. Його під'єднали до апарату ШВЛ.
  • Правоохоронні органи РФ поки не розглядають версію навмисного отруєння Навального. За даними ЗМІ, Навальний міг збирати матеріал для розслідування про депутатів з партії Путіна.
  • 21 серпня у штабі Навального з посиланням на транспорту поліцію заявили про виявлення в організмі політика небезпечної речовини. Проте у лікарні Омська цю інформацію одразу ж заперечили. 
  • Політика евакуювали з лікарні Омська 22 серпня. Нині він перебуває в німецькій клініці.