Бойового братерства більше немає: білоруські силовики викидають свою форму і переходять на бік народу

Таким чином військові намагаються «присоромити» своїх товаришів, які жорстоко розганяють мирні акції протесту.

У Білорусі демобілізовані бійці силових формувань запустили флешмоб: вони викидають свою форму і знаки відмінності в сміттєві баки.

Читайте також У Вітебську голова віборчої комісії після появи аудіодоказу визнав фальсіфікацію на Користь Лукашенка (відео)

Таким чином військові намагаються «присоромити» своїх товаришів, жорстоко розганяють мирні акції протесту по всій країні, а також демонструють солідарність з народом.

Подібні відео записали, зокрема, представники бригади спецназу внутрішніх військ (ВЧ 3214), яка була залучена до придушення протестів.

Протести в Білорусі: хронологія

  • 9 серпня в Білорусі пройшли президентські вибори. У ЦВК оприлюднили попередні результати. Так, за чинного президента Олександра Лукашенка проголосували 80,23% виборців, за Світлану Тихановську - 9,9%, за Анну Канопацьку - 1,68%, за Сергія Черечня - 1,13%, за Андрія Дмитрієва - 1,04%, проти всіх - 6,02%.
  • 9 серпня ввечері тисячі жителів Білорусі вийшли на стихійні акції протесту, сталися сутички з силовиками. У Мінську співробітники правоохоронних органів стріляли в протестувальників гумовими кулями.
  • У понеділок ввечері протести поновилися. Силовики в Мінську знову відкрили вогонь по людях. У МВС Білорусі підтвердили загибель одного з демонстрантів.
  • Кандидат в президенти Тихановська заявила про те, що вважає себе переможцем минулих виборів, і закликала свого суперника, чинного президента Олександра Лукашенка, до переговорів. Надалі Тихановська відмовилася від участі в акціях протесту. За словами її прес-секретаря, політик не хотіла б опинитися поруч зі своїм чоловіком, Сергієм Тихановським, у СІЗО. Згодом стало відомо, що вона виїхала до Литви. 
  • Увечері 11 серпня в Мінську та інших містах Білорусі знову почали збиратися учасники протесту. ОМОН майже відразу почав їх затримувати. Вночі сталися нові сутички протнстувальників з силовиками - люди намагались встановити барикади та кидали в ОМОНівців петарди. Співробітники ОМОНу, використовували гумові кулі та світошумові гранати.
  • 12 серпня протести продовжуються, силовики масово затримують протестувальників.