Прихильники Навального збирають півмільйонний мітинг за країну без Путіна

Ініціатори акції уточнили, що виходять не тільки за Навального, а за волю, майбутнє дітей і «щасливу Росію без Путіна».

Прихильники засудженого російського опозиціонера Олексія Навального збирають півмільйонний мітинг. Наразі на акцію погодилося піти понад 45 тисяч мешканців РФ.

Про це йдеться на сайті Свободу Навальному.

Читайте такожАпеляційний суд у Франції закрив "представництво ДНР" - Кулеба

Організатори масових заходів навіть створили онлайн-мапу, де вказується точна кількість тих, хто готовий вийти на протести у регіонах Росії: «щоб усі, хто протистоїть владі, відчули, що вони не самі. А потім зустрілися один з одним на вулицях і площах своїх міст».

«Головне, чого боїться Путін, – вуличні акції. Та вони повинні бути по-справжньому масовими. Якщо на мирний протест вийдуть сотні тисяч людей, їх вимоги неможливо буде ігнорувати», – йдеться у повідомленні.

Ініціатори акції уточнили, що виходять не тільки за Навального, а за волю, майбутнє дітей і «щасливу Росію без Путіна».

Що відомо про затримання та арешт Навального в Росії

  • Навальний 17 січня повернувся до Москви з Німеччини, де він проходив лікування після отруєння влітку 2020 року.
  • Його літак повинен був приземлитися в аеропорту "Внуково", але був перенаправлений в"Шереметьєво". Відразу ж на прикордонному контролі в аеропорту його затримали співробітники поліції.
  • В управлінні Федеральної служби виконання покарань по Москві заявили, що Навального затримали за ухилення від явки в кримінально-виконавчу інспекцію як умовно засуджений за злочин.
  • 18 січня суд заарештував опозиціонера до 15 лютого.
  • 2 лютого 2021 року Симоновський суд Москви в ході виїзного засідання в Мосміськсуді за клопотанням ФСВП замінив Олексію Навальному умовний термін в 3,5 року на реальний у справі "Ів Роше". Всього Навальний, відповідно до рішення, повинен провести в колонії загального режиму два роки і вісім місяців.