З'явилася інтерактивна карта протестів в США

Карта в режимі реального часу відображає поточні місця протестів, показує кількість учасників по містах і прив'язує відповідні посилання на новини та медіа.

IT-компанія з українським корінням Aspectum створила сервіс, який показує хід демонстрацій проти расизму та поліцейського свавілля в США і Європі, які почалися після вбивства чорношкірого Джорджа Флойда.

Читайте такожВ Атланті поліцейський застрелив афроамериканця: місто накрила нова хвиля протестів (фото, відео)

Карта в режимі реального часу відображає поточні місця протестів, показує кількість учасників по містах і прив'язує відповідні посилання на новини та медіа.

Сервіс показує приблизну кількість активних протестувальників на даний момент по містах. Станом на 15 червня загальна кількість демонстрантів становить майже 400 тисяч.

Згідно з картою, великі протести проходять в Лос-Анджелесі, Міннеаполісі і Нью-Йорку, за якими слідують Філадельфія і Чикаго.

На сервісі вказується місце розташування протестних груп і приблизна кількість людей у кожному місці з графіком, що показує кількість протестувальників за весь час. Крім того, там є посилання на новини та медіа для кожного конкретного місця.

Подивитися онлайн-карту можна за посиланням: https://bit.ly/aspectum

Як повідомляв УНІАН, 25 травня у місті Міннеаполіс при затриманні поліцією загинув афроамериканець Джордж Флойд. У затриманні брали участь четверо поліцейських. Застосування сили правоохоронцями призвело до удушення і смерті Флойда.

Його загибель викликала протести як в Міннеаполісі, так і в інших містах США, які переросли в масові заворушення і погроми. На сьогодні акції проти расизму проходять по всьому світу, багато з них закінчуються сутичками з правоохоронцями.

6 червня командувач Національною гвардією округу Колумбія Вільям Уокер повідомив в інтерв'ю телекомпанії СNN, що у Вашингтоні знаходяться близько 3,9 тис. бійців, мобілізованих з 11 штатів для підтримки 1,2 тис. колег зі столичної гвардії.