Більшість американців виступили проти ідеї виплат темношкірим за рабство

Більшість прихильників цієї ідеї виявилися афроамериканцями.

Більшість жителів США виступили проти виплат афроамериканцям за рабство їх предків.

Про це свідчать дані опитування, проведеного телекомпанією ABC і дослідницькою службою Ipsos.

Більшість жителів США, 73 відсотка, висловилися проти виплат чорношкірим американцям в якості компенсації, а також проти того, щоб кошти виплачувалися з федерального бюджету. Також 56 відсотків не підтримали ідею перейменування військових баз, названих на честь генералів Конфедерації, проте 42 відсотки з ними не погодилися.

Читайте такожНа місці вбивства Джорджа Флойда в США тепер здійснюють обмивання - соцмережі (відео)

Близько чверті опитаних (26 відсотків) підтримали здійснення виплат, більшість прихильників цієї ідеї виявилися афроамериканцями.

Раніше в червні члени Демократичної партії палати представників Конгресу США на чолі зі спікером Ненсі Пелосі вирішили виступити за демонтаж статуй конфедератів-рабовласників, виставлених в Капітолії. Демократи почали розробку законопроекту щодо повернення пам'яток назад в музей або в штати, які вони представляють.

Офіційно рабовласництво було заборонено в 1863 році, проте ряд південних регіонів США продовжував чинити опір. Таким чином, остаточного скасування ладу вдалося домогтися лише в 1865 році. Так, 19 червня 1865 року рабство було офіційно заборонено в Техасі. Він був останнім з конфедерації південних штатів, де утвердилося нове законодавство. 19 червня щорічно відзначається в 47 з 50 штатів країни.

Як повідомляв раніше УНІАН, в США при знесенні пам'ятника знайшли газету і бурбон 1936 року.