ЄС ввів санкції проти Росії через отруєння Навального

До санкцій потрапив, зокрема, один науковий інститут.

Європейський союз ввів санкції проти росіян, які можуть бути причетними до отруєння опозиціонера Олексія Навального.

Про це у Twitter повідомив кореспондент Радіо Свобода Рікард Джозвяк.

Читайте такожПрезидент Киргизстану пішов у відставку

У «чорному» списку науково-дослідний інститут органічної хімії та технології та шість громадян РФ.

Серед росіян – директор ФСБ, перший заступник адміністрації Кремля, голова управління Кремля з внутрішньої політики, представник Путіна в Сибірі.

Також до переліку ввійшли двоє заступників міністра оборони.

Отруєння Навального: хронологія подій

  • 20 серпня Навальний повертався до Москви з Томська, під час польоту йому стало зле, літак екстрено сів в Омську. Навального госпіталізували. Через два дні його евакуювали з Омська в німецьку клініку Charite.
  • 4 вересня стало відомо, що експерти Мюнхенського інституту фармакології і токсикології Збройних сил ФРН знайшли сліди отруйної речовини з групи «Новачок» у крові, сечі і на шкірі Навального. Факт отруєння політика «Новачком» також підтвердили інші експерти.
  • 10 вересня Навальний вийшов з коми.
  • 23 вересня, його виписали з клініки Charite. 25 вересня прес-секретар опозиціонера Кіра Ярмиш заявила, що Навальний залишиться в Німеччині до кінця курсу реабілітації.
  • 1 жовтня в інтерв'ю німецькому виданню Der Spiegel Навальний заявив, що за спробою його отруєння «Новачком» стоїть особисто президент РФ Володимир Путін. Він також повідомив, що має намір повернутися в Росію.
  • 6 жовтня експерти Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) підтвердили факт отруєння Навального речовиною з групи «Новачок».