Байден готовий до складання присяги на вулиці після заворушень біля Капітолію

Інавгурація Байдена запланована на 20 січня.

Обраний президентом США Джо Байден заявив, що не боїться скласти присягу на вулиці 20 січня після жорстоких заворушень у Капітолії.

Читайте такожФБР попереджає про підготовку збройних протестів у США - ЗМІ

Як повідомляє The Guardian, виступаючи після своєї другої дози вакцинації проти коронавірусу, 78-річний політик сказав, що наразі основна увага приділяється притягненню до відповідальності тих, хто брав участь у заворушеннях.

Штурм Капітолію у США

  • 6 січня у Вашингтоні сотні прихильників президента США Дональда Трампа увірвались до будівлі Капітолію в той час, коли там проходило спеціальне спільне засідання обох палат Конгресу з питання підрахунку і затвердження голосів колегії виборників на виборах президента і віце-президента Сполучених Штатів.
  • Після кількох годин безладів поліція звільнила будівлю Капітолію від протестувальників. Спецзасідання відновилося, і конгресмени затвердили перемогу на виборах президента кандидата від Демократичної партії Джо Байдена.
  • 7 січня обидві палати Конгресу США завершили підрахунок голосів колегії виборників і затвердили перемогу Байдена на виборах президента. У свою чергу, Трамп пообіцяв впорядковану передачу влади Байдену.
  • Інавгурація Байдена запланована на 20 січня.
  • Демократична партія США після інавгурації Байдена контролюватиме обидві палати Конгресу.