За даними американських ЗМІ, доповідь була підготовлена ФБР ще 29 грудня / Ілюстрація REUTERS

У Федеральному бюро розслідувань заявили, що в США готуються збройні протести.

Читайте також"Підбурював до заколоту": у Конгресі США розпочали процес імпічменту Трампа (відео)Про це пише DW, з посиланням на ABC і Yahoo News.

У доповіді бюро повідомляється, що ультраправі активісти планують збройні протести у всіх американських штатах в період з 16 по 20 січня.

Відео дня

ABC News пише, що "встановлене збройне угруповання заявило, що планує відправитися до Вашингтона 16 січня, і присягнулося підняти повстання, якщо будуть зроблені спроби усунути Трампа з посади".

За даними американських ЗМІ, доповідь була підготовлена ФБР ще 29 грудня 2020 року.

Підготовка до імпічменту Трампа: що відомо

  • Група законодавців від Демократичної партії має намір винести на розгляд нижньої палати статті для імпічменту щодо Трампа, звинувативши його в "підбурюванні до заколоту" у зв'язку зі штурмом Капітолію в середу, 6 січня.
  • Спікер Палати Представників Конгресу демократка Ненсі Пелосі 8 січня дала вказівку комітету з регламенту бути готовим до початку імпічменту Трампа. Термін його повноважень закінчується 20 січня.
  • Пелосі та її команда розглядають варіант проведення швидкого процесу імпічменту. Вона прямолінійно попередила, що Палата представників відправить Трампа у відставку за «підбурювальні дії» з метою заохочення заворушень біля будівлі Капітолію. Водночас початок процесу імпічменту не означає, що Конгрес зможе відсторонити Трампа від влади.