У США масові заворушення через смерть Джорджа Флойда йдуть на спад (фоторепортаж)

Число бійців Нацгвардії, задіяних для придушення протестів, що почалися після смерті афроамериканця Джорджа Флойда, буде скорочено, заявив губернатор Міннесоти.

Масштабні заворушення і стихійні антирасистські акції протесту, що почалися в Міннеаполісі після смерті афроамериканця Джорджа Флойда в результаті дій поліцейського, за даними влади штату, почали поступово вщухати.

"Ось вже другу ніч поспіль на наших вулицях панують порядок і безпека", - заявив губернатор Міннесоти Тіма Волза на прес-конференції, повідомляє DW.

Читайте такожУ США поліція застрелила одного з учасників заворушення

Як заявив політик, число бійців Національної гвардії, задіяних у штаті поряд з поліцейськими для наведення порядку, буде скорочено. Однак комендантську годину, що діє в Міннеаполісі та сусідньому з ним місті Сент-Пол, буде продовжено ще на дві ночі, зазначив губернатор.

У Белв'ю, штат Вашингтон, волонтери вийшли на вулиці з мийними засобами, щоб прибрати наслідки мародерства і вандалізму.

© REUTERS
© REUTERS
© REUTERS
© REUTERS
© REUTERS
© REUTERS
© REUTERS

Як повідомляв раніше УНІАН, смерть Джорджа Флойда, якого при затриманні 25 травня майже десять хвилин душив коліном поліцейський, викликала хвилю протестів не лише в США, але і в інших країнах світу.

Мирні демонстрації пройшли в Німеччині і Великобританії. Очікується, що поховання афроамериканця пройдуть в Міннеаполісі 4 червня.