У Мінську протестувальники почали будувати барикади

У Мінську на вулиці Тімірязєва демонстранти споруджують барикади з підручних засобів.

У Мінську учасники Маршу героїв намагаються будувати барикади.

Про це повідомляє білоруське "Радіо Свобода".

Читайте такожУ Білорусі проти мітингувальників застосували водомет (відео)

Зазначається, що на вулиці Тімірязєва демонстранти споруджують барикади з підручних засобів.

У Дроздовському районі проти учасників акції були застосовані світлові та шумові гранати. При цьому в МВС країни цю інформацію спростували.

Водночас у різних районах столиці тривають затримання правоохоронцями протестувальників.

Як повідомляє tut.by, на вулиці Тімірязєва в Мінську недалеко від перехрестя саперів співробітники ОМОНу в чорному і зі щитами розтягнули колючий дріт і в нього на повній швидкості влетіли два мотоцикли ДАІ. Дріт прорвався і, відскочивши, зачепив людей, які опинилися поруч. "Біля дроту лежала людина. До неї під'їхала швидка", - пише видання.

Ситуація в Білорусі: хроніка

  • 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. За офіційними даними ЦВК, за чинного президента Олександра Лукашенка проголосували 80,1% виборців, за його головного опонента Світлану Тихановську - 10,1%.
  • Тисячі жителів Білорусі, не згодних з результатами виборів, вийшли на акції протесту відбулися зіткнення з силовиками.
  • У перші дні протестів були затримані тисячі людей, пізніше багатьом з них призначили адмінарешт.
  • Лукашенко неодноразово заявляв, що ситуацію в країні розхитують ззовні, і домовився з президентом РФ Володимиром Путіним спільно реагувати «у разі загострення ситуації в частині зовнішніх загроз».
  • 27 серпня Путін припустив використання російських силовиків для придушення протестів у Білорусі.
  • У Євросоюзі заявили про невизнанні результатів виборів і досягли угоди застосувати санкції проти білоруських чиновників у відповідь на фальсифікацію результатів голосування і застосування насильства проти протестувальників.