Протести в Білорусі / фото REUTERS

У білоруському Бресті силовики вивели на вулиці водомет. Водометом розганяють мітингувальників, які вийшли сьогодні на акцію протесту.

Читайте такожПротести в Мінську: затримано близько 250 людей, станції метро в центрі закриті (фото, відео)

Про це повідомляє Telegram-канал Nexta_live

Відео дня

Після застосування водомета, протестувальників почали жорстко затримувати. Затримання проводять силовики у формі без розпізнавальних знаків.

У деяких силовиків очевидці помітили зброю.

Ситуація в Білорусі: хроніка

  • 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. За офіційними даними ЦВК, за чинного президента Олександра Лукашенко проголосували 80,1% виборців, за його головного опонента Світлану Тихановську - 10,1%.
  • Тисячі жителів Білорусі, не згодних з результатами виборів, вийшли на акції протесту відбулися зіткнення з силовиками. У перші дні протестів були затримані тисячі людей, пізніше багатьом з них призначили адмінарешт.
  • Лукашенко неодноразово заявляв, що ситуацію в країні розхитують ззовні, і домовився з президентом РФ Володимиром Путіним спільно реагувати «у разі загострення ситуації в частині зовнішніх загроз».
  • 27 серпня Путін припустив використання російських силовиків для придушення протестів у Білорусі.
  • У Євросоюзі заявили про невизнання результатів виборів і досягли угоди застосувати санкції проти білоруських чиновників у відповідь на фальсифікацію результатів голосування та застосування насильства проти протестувальників.
  • Зазначимо, вже 36-день білоруси виходять на масові акції протесту проти чинного президента Олександра Лукашенка. У Мінську сьогодні проходить "Марш Героїв", який намагаються розігнати силовики.