У США почалися президентські вибори (фоторепортаж, відео)

Американці також обирають членів Конгресу (усіх 435 членів Палати представників та 35 зі 100 членів Сенату)

У Сполучених Штатах Америки відкрилися виборчі дільниці і розпочалися президентські вибори.

Читайте такожБританець поставив мільйон фунтів на перемогу Байдена на виборах у СШАЯк повідомляє CNN, американці також обирають членів Конгресу (усіх 435 членів Палати представників та 35 зі 100 членів Сенату). Також в окремих штатах відбуваються місцеві вибори.

Понад 100 млн американців достроково вже проголосували на виборах в США перед днем виборів, відповідно до результатів дослідження від телеканалу CNN, компаній Edison Research і Catalist. Їхні голоси представляють більшяк 47% від зареєстрованих виборців по всій країні.

Вже у 21 штаті і спеціальному окрузі Колумбія більше половини виборців проголосували.

У різних штатах дільниці закриються у різний час за місцевим часом - від 19:00 на східному узбережжі США до 1:00 ночі у штаті Аляска. Також дільниці закриються у різний час у ключових штатах - Джорджії, Північній Кароліні, Огайо, Флориді, Пенсильванії, Аризовні, Мічигані, Маннесоті, Техасі, Вісконсіні, Айові та Неваді.

Вибори проходять в умовах дотримання карантинних вимог у зв'язку з пандемією коронавірусу. Виборці мають бути у масках. В окремих штатах для виборців без масок формуються окремі черги для голосування.

© REUTERS
© REUTERS
© REUTERS
© REUTERS
© REUTERS
© REUTERS
© REUTERS
© REUTERS
© REUTERS
© REUTERS
© REUTERS
© REUTERS
© REUTERS
© REUTERS
© REUTERS
© REUTERS
© REUTERS
© REUTERS
© REUTERS

Чинний президент США, кандидат від Республіканської партії Дональд Трамп заявив, що оголосить про перемогу лише тоді, якщо буде дійсно перемога.

"Немає причини грати в ігри. Я дивлюся на вибори як на доволі хороший шанс перемогти. Я не знаю, як вони оцінюють шанси", - сказав Трамп під час телефонного інтерв'ю у програмі Fox & Friends.

Кандидат у президенти США від Демократичної партії Джо Байден вранці разом з родиною відвідав церкву в містечку Брендівайн у штаті Делавер.

Новини по темі