У Бейруті антиурядові протести: в хід пішли сльозогінний газ та каміння (фото, відео)

Протестувальники обурені тим, як уряд діяв після потужного вибуху в порту Бейрута.

У столиці Лівану Бейруті близько п'яти тисяч осіб вийшли на антиурядові протести.

Читайте також Вибух в Бейруті: Україна вирішила відправити Лівану гуманітарну допомогу

Як повідомляє Deutsche Welle, у суботу, 8 серпня, демонстранти зібралися поблизу будівлі парламенту й спробували прорватися до будівлі через загорожу та поліцейський кордон. Поліція застосувала у відповідь сльозогінний газ проти учасників протестів, передає інформагенція Reuters.

Протестувальники висловлювали своє обурення тим, як уряд діяв після потужного вибуху в порту Бейрута, внаслідок чого було зруйновано сам порт, а також значну частину міста.

Сьогоднішній протест став продовженням подібних масових акцій, проведених напередодні. Тоді так само дійшло до сутичок з поліцією.

Тим часом представники ліванської влади повідомили про зростання кількості жертв вибуху в ліванській столиці. За офіційними даними, внаслідок вибуху загинули вже 158 осіб. Кількість тих, хто дістав тілесних ушкоджень, зросла до 6 тисяч осіб, повідомило ліванське міністерство охорони здоров'я.

Як повідомляв УНІАН, 4 серпня у порту Бейрута стався потужний вибух. За даними уряду, в порту вибухнуло 2750 тонн селітри (нітрату амонію), яка зберігалася на складі близько 6 років без дотримання необхідних заходів безпеки. Сила вибуху була еквівалентна силі землетрусу магнітудою 3,5. Влада Лівану оголосила столицю зоною лиха.

За інформацією посла України в Лівані Ігоря Осташа, внаслідок вибуху постраждали та українці - у деяких порізи та забої.

Після вибуху у Бейруті президент Володимир Зеленський доручив перевірити стан поводження в Україні з вибухонебезпечними матеріалами. Український уряд, своєю чергою, затвердив проект указу президента про надання гуманітарної допомоги Лівану для подолання наслідків вибуху.