Ілюстрація REUTERS

Уряд затвердив проект указу президента Володимира Зеленського про надання гуманітарної допомоги Лівану для подолання наслідків вибуху в порту Бейрута.

Читайте такожТуреччина запропонувала відбудувати знищений вибухом порт Бейрута

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у своєму Telegram-каналі.

Відео дня

"Уряд затвердив проект указу президента про надання гуманітарної допомоги Лівану у зв'язку з тим страшним вибухом, який стався в порту Бейрута", - написав він.

Як повідомляв УНІАН, увечері 4 серпня в порту Бейрута стався потужний вибух. Прем'єр-міністр Лівану Хасан Діабі заявив, що причина вибуху - неналежне зберігання селітри, яка могла лежати на складі близько 6 років. Сила вибуху була еквівалентна силі землетрусу магнітудою 3,5. Влада Лівану оголосила столицю зоною лиха.

Як повідомляє Deutsche Welle з посиланням на Міністерство охорони здоров'я, станом на суботу, 8 серпня, загиблими вважаються 154 особи, понад 60 осіб - зниклими безвісти. Напередодні міністр охорони здоров'я Лівану заявив, що 5 тисяч осіб зазнали поранень. З них не менше 120 осіб перебувають у критичному стані. Близько 300 тисяч жителів Бейрута залишилися без житла.

За інформацією посла України в Лівані Ігоря Осташа, в результаті вибуху постраждали й українці - у деяких порізи та забої.

Після вибуху в Бейруті президент Володимир Зеленський доручив перевірити стан поводження в Україні з вибухонебезпечними матеріалами. Глава Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив, що Україна має намір надати гуманітарну допомогу Лівану.

Ілюстрація REUTERS