Після підриву офісу на кордоні з Південною Кореєю КНДР пригрозила військовою активністю

У відповідь Південна Корея заявила, що «більше не терпітиме» провокації сусіда, хоч поки неясно, які дії планував Сеул у випадку ескалації.

Північна Корея вчергове пригрозила Сеулу військовою активністю після того, як підірвала офіс на кордоні з країною-сусідом, через який проходив зв’язок між державами.

Про це повідомляє The Guardian.

Читайте такожТрюдо заявив, що "чорні скриньки" збитого МАУ доправлять до Франції найближчим часом

Пхеньян має намір відправити війська у прикордонні райони, що значно підвищить рівень напруги після підриву офісу.

Речник Генштабу КНДР уточнив, що армію направлять для «відновлення усіх видів регулярних військових навчань», а також посилить райони постами охорони.

У відповідь Південна Корея заявила, що «більше не терпітиме» провокації сусіда, хоч поки неясно, які дії планував Сеул у випадку ескалації.

Як повідомляв УНІАН, на кордоні між КНДР і Південною Кореєю 16 червня в північнокорейському місті Кесон прогримів вибух. 

На оприлюдненому знімку видно дим в районі індустріального комплексу і за даними Міністерства об'єднання Кореї, влада Північної Кореї підірвали офіс міжкорейського зв'язку, який був відкритий в 2018 році для того, щоб полегшити комунікацію між державами. Офіс припинив роботу в січні - через пандемію коронавірусу.

Нагадаємо, що декількома годинами раніше КНДР пригрозила ввести війська в демілітаризовані прикордонні області, щоб зміцнити кордон.