REUTERS

Іран відправить «чорні скриньки» збитого українського літака МАУ над Тегераном до Франції найближчим часом.

Про це заявив прем’єр Канади Джастін Трюдо, передає DW.

Читайте такожНа кордоні з Китаєм вбили 20 індійських військових

Відео дня

Він пояснив, що затримка відправки була викликана обмеженнями, введеними країнами унаслідок пандемії COVID-19.

«Ми збираємося й надали тиснути на іранський режим разом з нашими іноземними партнерами, щоб отримати відповіді, домогтися правосуддя, отримати компенсації для сімей»,  – додав Трюдо.

Довідка УНІАН. 8 січня в Ірані розбився літак «Міжнародних авіаліній України», що виконував рейс за маршрутом Тегеран-Київ. Загинули 176 осіб.

На борту Boeing 737 перебувало 11 громадян України, в тому числі 9 членів екіпажу, а також громадяни Ірану, Канади, Швеції, Афганістану, Німеччини і Великобританії.

Через три дні президент Ірану Хасан Рухані визнав, що український лайнер було збито «внаслідок ненавмисної людської помилки» і пообіцяв притягнути винних до відповідальності.

Країни-учасниці Міжнародної групи з координації допомоги жертвам катастрофи літака МАУ неодноразово вимагали від Ірану передати групі «чорні ящики» зі збитого лайнера.

7 червня заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін заявив, що Іран досі не відповів на ноту України про врегулювання всіх питань у справі літака «Міжнародних авіаліній України.