Глава МЗС Польщі закликав НАТО готуватися до російського вторгнення

Польський міністр також розкритикував ЄС за "логіку запізнілих дій" та закликав прискорити надання допомоги Україні.

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський сказав, що країнам-членам НАТО варто готуватися до можливого вторгнення Росії. 

Таку заяву він зробив у інтерв'ю російському виданню "Настоящее время". "Я не збираюся спекулювати. Але коли президент Путін погрожує іншим країнам, як він погрожував Україні перед вторгненням, боюся, що йому варто вірити. І до цього потрібно готуватися", – заявив Сікорський. 

На запитання журналістів про те, чи вірить він сам, що російські танки можуть перейти кордони НАТО, посадовець відповів: "Ми зараз починаємо найбільші навчання НАТО в історії. Якщо пам’ять не зраджує, в них беруть участь 70 тис.  чи 90 тис. військових. Тож Росії краще не намагатися, бо вона програє. І завдяки хоробрості українських воїнів Росія вже втратила приблизно половину своїх танків та багато іншої військової техніки". 

Крім того, в інтерв'ю міністр розкритикував ЄС за "логіку запізнілих дій" та закликав якнайшвидше допомогти Україні з боєприпасами та засобами ППО. 

Можливий напад Росії на країни НАТО: що відомо

Про можливу війну між Москвою та країнами-учасницями Північноатлантичного альянсу днями заявив Bild. З посиланням на секретний документ Бундесверу, вони написали про неминучий початок цієї війни влітку 2025 року. Реалізація цього плану, відповідно до документів, має розпочатися вже в лютому цього року. 

Вас також можуть зацікавити новини: