Фото УНІАН

Як передає кореспондент УНІАН, таке рішення прийняла слідча суддя Печерського районного суду Оксана Царевич у рамках висунутої Єфремову підозри про розпалювання міжнаціональної ворожнечі.

Зокрема, в резулятивній частині судової ухвали сказано, що суддя прийшла до висновку у необхідності застосування застави як запобіжного заходу.

Читайте такожЄфремов заявляє, що його будинок в Луганську розграбовано

«Слідчий суддя ухвалив: у задоволенні клопотання, внесеного прокурором, про застосування запобіжного заходу у вигляді взяття під варту, відмовити. Застосувати до Олександра Єфремова запобіжний захід у вигляді застави у вигляді 50 мінімальних заробітних плат, що становить 60 тисяч 900 гривень”, - сказано в ухвалі суду.

Крім того, дана судова ухвала зобов'язує Єфремова здати паспорт для виїзду за кордон та інші документи, що дають право на виїзд з України. А також ухвала зобов'язує Єфремова без дозволу слідчого не виїжджати з Києва.

Як повідомляв УНІАН, правоохоронці затримали Єфремова 14 лютого в Києві. Йому оголосили підозру в службових зловживаннях та службовому підробленні.

Печерський райсуд Києва 16 лютого обрав Єфремову запобіжний захід у вигляді арешту з альтернативою внесення 3,6 млн грн застави. 17 лютого Єфремова відпустили під заставу.

Читайте такожЄфремов: Депутати не повинні нести відповідальність за свої слова

18 лютого Генпрокуратура повідомила Єфремову про підозру у розпалюванні міжнаціональної ворожнечі.

Печерський райсуд Києва за клопотанням ГПУ проводить засідання з обрання запобіжного заходу Єфремову в цій справі у закритому режимі, «оскільки матеріали можуть містити таємницю слідства».