REUTERS

Про це в ході брифінгу повідомив урядовий уповноважений у справах європейської інтеграції Валерій П‘ятницький.

«12 числа ці результати будуть оприлюднені. Сьогодні комісія розраховує це зробити до цього часу», - заявив П‘ятницький.

Водночас, він не став уточнювати, яких саме компаній або фізичних осіб торкнуться санкції, пославшись на необхідність дочекатися офіційних результатів комісії.

Відео дня

Читайте такожУкраїна тотально не обмежуватиме імпорт товарів з Росії - П'ятницький

При цьому П‘ятницький зазначив, що санкції з боку України приблизно відповідатимуть санкціям, запровадженим раніше Євросоюзом.

«Я не хочу забігати наперед і озвучувати якісь результати. Можна певним чином передбачати, яких осіб і компаній це торкнеться. На сьогодні цю роботу вже виконали ЄС, США, Японія, Швейцарія тощо. Ті ж швейцарці взяли за основу переліки ЄС», - зазначив урядовий уповноважений.

Він уточнив, що не йдеться про санкції, направлені конкретно проти Росії.

«Ці санкції направлені проти порушень правил, за якими ми домовлялися торгувати», - підкреслив П‘ятницький.

Читайте такожУкраїна готова призупинити санкції проти білоруських товарів

Як повідомляв УНІАН, Європейський Союз ухвалив рішення про запровадження третьої економічної фази санкцій за підтримку Росією бойовиків на Донбасі і анексію Криму. Санкції почали діяти з 1 серпня. Вони передбачають обмеження доступу російських банків до європейських фінансових ринків, запровадження ембарго на торгівлю зброєю, запровадження експортних обмежень на товари подвійного використання і обмеження доступу Росії до технологій у нафтовому секторі. Також ЄС запровадив санкції щодо кількох фізичних осіб.

США 29 липня запровадили нові економічні санкції проти РФ у зв'язку з анексією українського Криму Росією і дестабілізацією в Україні. Вони стосуються трьох російських банків - Банку Москви, Російського сільськогосподарського банку і «ВТБ-банку», а також «Об'єднаної суднобудівної корпорації».