Вконтакте

Про це повідомив операційний директор ВКонтакте Андрій Рогозов в офіційному блозі соцмережі.

"Не минуло й 10 років, як ми представляємо новий дизайн. Робота над новим дизайном велася протягом останніх півтора років", - наголошується у повідомленні.

Так, у соцмережі збільшили ширину екрану і шрифти, позбулися зайвих деталей і зробили сайт простішим для сприйняття. Крім того, з'явився додатковий простір для нових функцій.

Відео дня

Читайте також"ВКонтакте" спростовує інформацію про зміни у стрічці новин

"Також ми оновили ліве меню: скоротили назви пунктів, додали іконки і перенесли наверх найбільш затребувані розділи — Новини та Повідомлення", - розповів Рогозов.

Також включити розумну стрічку новин стало простіше — перемикання в режим "Спочатку цікаві" розташоване одразу під цим блоком.

new.vk.com

Також в оновленому інтерфейсі помістили на одному екрані список останніх бесід і поточний відкритий чат. Непрочитані повідомлення позначаються синьою точкою, яка зникає після прочитання, а статус онлайн — зеленою.

new.vk.com

Позначки "Мені подобається", заявки на додавання в друзі, згадки про дні народження друзів та інші події збираються у новому розділі повідомлень.

new.vk.com

Крім того, фотографії в альбомах і при огляді всіх фотографій стали більшими і відображаються в красивій журнальній верстці. Фотопереглядач орієнтований горизонтально, щоб краще задіяти простір широкоформатних екранів. Коментарі відображаються праворуч від фотографії: більше не потрібно прокручувати екран вниз, щоб переглядати фотографії і одночасно бачити коментарі до них.

new.vk.com

ВЗазначається, що сьогодні запускають новий дизайн в тестовому режимі на обмежену аудиторію. Поступово він стане доступним для всіх. "Якщо Ви хочете спробувати новий дизайн серед перших, натисніть кнопку "Приєднатися до тестування", - підсумували в ВКонтакте.